Stage Verbeteren Ergonomie (Uitgangsmateriaal)

Stage Verbeteren Ergonomie (Uitgangsmateriaal)

Vacaturenummer
8047
Plaatsnaam
Hendrik-Ido-Ambacht
Functie
Stage
Functienaam
Stage Verbeteren Ergonomie (Uitgangsmateriaal)
Functie inhoud
Voor een veredelaar en leverancier van uitgangsmateriaal uit Hendrik- Ido- Ambacht, zijn wij tijdelijk op zoek naar een Stagiair Verbeteren Ergonomie

Bedrijfsprofiel
Wij zijn een toonaangevend familiebedrijf in de internationale sierteelt. Onze visie is om de meest betrouwbare, innovatieve en duurzame veredelaar en vermeerderaar te zijn. Wij hebben productie- en veredelingslocaties in Nederland, Duitsland, Portugal, Kenia en Ethiopië. Met ruim 2.000 medewerkers leveren we jaarlijks een assortiment van 4.000 plantvariëteiten aan 8.000 professionele kwekers in 50 landen. Voor ons is verantwoord ondernemen even natuurlijk als het bieden van de beste kwaliteit met de hoogste leverbetrouwbaarheid.

Functie
In de logistieke- en productieomgeving van het bedrijf vinden de nodige processen plaats waarbij een flinke fysiek inspanning wordt gevraagd. Tillen, bukken en strekken met een x-gewicht zijn hierin veel voorkomende handelingen.

Florensis investeert volop in automatisering en mechanisering van productieprocessen. Dit niet enkel vanuit economisch perspectief, maar ook met het oog op beschikbaarheid van arbeid en verbetering van ergonomie.

Een voorbeeld van een fysiek intensief proces is het uitzetten, oppakken en verplaatsen van trays tijdens de teeltfase. Het is een proces waarbij men continue bukt en tilt met trays waarin de planten worden opgekweekt. Dit in combinatie met een soms warm en vochtig kasklimaat. Voor dit proces wordt nu een machine ontwikkelt die een belangrijk gedeelte van het bukken en tillen zal overnemen. De rol van de medewerkers evolueert min of meer naar een rol van een operator. De verwachting is dat medio 2022 een prototype zal worden opgeleverd. Als dit succesvol verloopt zal het nog enkele jaren duren voordat het handelen van de trays geheel door dit type machine kan worden overgenomen van de medewerker.

In de tussenliggende periode hebben wij de wens om de ergonomische aspecten te verbeteren. Het doel van de stage is om de mogelijkheden hiertoe te onderzoeken. Je kunt hierbij denken aan de inzet van een exoskelet maar ook andere opties kunnen overwogen worden. Het bedrijf staat open om tijdens de stageopdracht te investeren in een exoskelet om daadwerkelijk te onderzoeken en te ervaren of dit hulpmiddel van toegevoegde waarde is.

Naast onderzoek naar verbeteren van de ergonomie voor het rapen en uitzetten van de trays is het ook wenselijk andere deelprocessen te onderzoeken. Bijvoorbeeld stapeltjes trays van een bufferband op een pallet plaatsen, beoordelen of ergonomische verbeteringen zijn door te voeren bij operators met een vaak statische houding aan een machine.
Functie eisen
  • HBO of WO opleiding richting Fysiotherapie, Ergonomie of Bewegings- wetenschappen
  • Je bent analytisch sterk
  • Je bent communicatief vaardig en oplossingsgericht
Functie aanbod
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
25-02-2022