stageopdrachten

Stageopdrachten

Stage Supply Chain (hbo)

Vacaturenummer
5847
Plaatsnaam
Wilp
Functie
Stage
Functienaam
Stage Supply Chain (hbo)
Functie inhoud
Voor een vermeerderaar van Cyclamen, Ranonkels en Primula's in Wilp zijn wij op zoek naar een Stage Supply Chain.

Het bedrijf maakt de mooiste Cyclamen, Ranonkels en Primula’s ter wereld. Het bedrijf is met ruim 375 medewerkers in Nederland en Tanzania uitgegroeid tot een prominente speler. Klanten in zo’n 65 landen worden dagelijks voorzien van zaden en kwekers mogen rekenen op een solide teelt- en marketingondersteuning.

Sterke genetica, kennisdeling en constante innovatie zijn de fundamenten van het succes van Schoneveld Breeding. Deze organisatiedoelen vragen naast samenwerking een grote mate van betrokkenheid en bereidheid tot (persoonlijke) ontwikkeling. Je werkt samen met je collega’s in een innovatieve en inspirerende organisatie die toonaangevend is de Nederlandse tuinbouw met volop ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

  • Doel van de functie
Het doel van deze functie is het meehelpen met het professionaliseren van de afdeling ‘planning’ tot een bedrijfsbureau. De afdeling Planning is verantwoordelijk voor alle planningen in de organisatie zoals ruimte, arbeid, locaties en producties.

  • Functie inhoud
Tijdens je stage lever je een bijdrage om de uitkomsten van het planningsproces te verbeteren. Dit doe je door het onderzoeken en beschrijven van (plan)processen. Aan de hand van deze procesbeschrijvingen stel je procedures en werkinstructies op met als doel duidelijkheid over taken, verantwoordelijkheden en uitkomsten. Om dit alles te kunnen meten ontwikkel je KPI’s en een bijbehorend dashboard.

Verder ontwikkel je een methode voor data-analyse door de beschikbare en benodigde data beter af te stemmen met de behoefte aan informatie in het planningsproces. Je gaat hiervoor analyses en kostprijscalculaties uitvoeren met als doel verbetering van efficiency en uitkomsten van de planning. Op basis van de uitkomsten geef je adviezen en aanbevelingen om vraagstukken te vertalen naar (IT-)oplossingen.
Functie eisen
  • Je volgt als derde- of vierdejaars een opleiding op HBO of WO niveau, bijvoorbeeld bedrijfskunde of logistiek en je hebt interesse in lean manufacturing methoden en technieken en hebt daar al enige ervaring mee opgedaan.
  • Je bent nieuwsgierig naar nieuwe concepten en verbeteren.
  • In je werk kun je luisteren, onderzoeken en vragen stellen op een open en prettige manier.
  • Je kunt informatie op eenvoudige wijze inzichtelijk en begrijpelijk maken.
  • Je voert analyses uit en adviseert daarbij over verbeterpotentieel.
  • Je bent in staat het effect van de verbeteringen te controleren en adviseert het bedrijf over vervolgstappen.
  • Je hebt hiervoor affiniteit met digitalisering.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent pragmatisch en actief.
We willen graag met je in contact komen om over dit project te overleggen.
Functie aanbod
Wat kunnen wij je bieden
Een leuke en uitdagende stage is een groeiende internationale omgeving.
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
16-08-2019