Onderzoek gebruik vervangers fungiciden

Stage - Onderzoek gebruik vervangers fungiciden (hbo)

Vacaturenummer
6097
Plaatsnaam
Luttelgeest
Functie
Stage
Functienaam
Stage - Onderzoek gebruik vervangers fungiciden (hbo)
Functie inhoud
Voor een kwekerij die bloeiende kamer/- en terrasplanten teelt in Luttelgeest zoeken wij een stagiair die onderzoek gaat doen naar het gebruik van vervangers fungiciden.

Bedrijfsprofiel
De kwekerij heeft zich gespecialiseerd in het kweken van bloeiende kamerplanten Hier heeft men bewust voor gekozen. Het zijn niet de gemakkelijkste producten om te kweken, maar wel de meest bijzondere exemplaren. Men vindt het hier pas leuk als het niet ‘standaard’ is. Door het teeltoppervlak van 19 ha komt de droom uit om producten beschikbaar te maken voor iedereen. Hierdoor biedt deze kwekerij de klant een écht onderscheidend assortiment van bloeiende kamer-en buitenplanten en de consument verrassend veel plezier.

De opdracht
Afgelopen jaren zijn er flinke stappen gemaakt met biologische bestrijders waardoor er tot 85% minder insecticiden worden gebruikt. Het resultaat van de biologische bestrijders is goed meetbaar en te corrigeren waar nodig. Dit is voor fungiciden een ander verhaal, het is minder goed te monitoren en te corrigeren. Het wordt tijd om dit te gaan testen (voorzichtig, het risico is ook hoog)
Komende zomer wil men in de beworteling een aantal vakken behandelen met andere bestrijders om dit te kunnen vergelijken met de oude methode.
Functie eisen
Je volgt momenteel een hbo-opleiding richting tuinbouw, akkerbouw en toegepaste biologie. Je hebt een onderzoekende, enthousiaste en nieuwsgierige houding. Je durft vragen te stellen en hebt een kritische houding.
Functie aanbod
Een interessante stageopdracht waarbij je volop de ruimte krijgt om te ervaren, onderzoeken en te ontdekken. Uiteraard krijg je goede begeleiding.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
32-40 uur
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
17-12-2019