stageopdrachten
Stage Biodiversiteit (hbo)

Stage Biodiversiteit (hbo)

Vacaturenummer
7117
Plaatsnaam
De Kwakel
Functie
Stage
Functienaam
Stage Biodiversiteit (hbo)
Functie inhoud
Voor een hortensiakwekerij uit De Kwakel zijn wij op zoek naar een stagiair.

Het bedrijf teelt hortensias voor tuinen en parken. Het bedrijf bestaat uit 2 locaties. In februari 2022 gaan ze de oude locatie verplaatsen en herbouwen naast de andere locatie. Het doel van dit bouwproject is om efficiënter te worden en duurzamer door energie te clusteren. Ook willen we (technisch) innoveren in watertechniek en intern transport.

  • Stage Biodiversiteit

Biodiversiteit wordt één van de belangrijkste thema's waar de glastuinbouwsector de komende jaren mee te maken krijgt. (lees bijv: het rapport van de Europese Commissie van 25 mrt over biologische productie).

Dit thema vergt veel studie- en uitzoek werk. Biodiversiteit is een uitdaging wat steeds belangrijker gaat worden. Zo ook op en rond ons bedrijf (akkerranden en terreinonderhoud), maar ook wil ik het thema uitdragen in onze producten (bijvoorbeeld in assortiment verbreding, marketing). Denk aan doelgroepen als hoveniers.

Het uiteindelijke doel is een stappenplan maken voor ons bedrijf om tijdens en na de bouw van de nieuwe hortensiakas het thema biodiversiteit verder toe te passen. Ook zal dit stappenplan waarschijnlijk meegenomen worden in het subsidietraject van dit nieuwbouw project.
Functie eisen
  • je volgt een hbo studie in de agrarische / biologie
  • je hebt passie voor het vak en vind biodiversiteit een belangrijk thema
  • Je bent zelfstandig
  • je bent analytische
Functie aanbod
  • Een actueel thema om mee aan de slag te gaan
  • Een actueel thema waar je veel van kan leren.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
01-04-2021