Servicedeskmedewerker / Systeembeheerder (opkweek)

Servicedeskmedewerker / Systeembeheerder (opkweek)

Vacaturenummer
7164
Plaatsnaam
Maasdijk
Functie
Staf
Functienaam
Servicedeskmedewerker / Systeembeheerder (opkweek)
Functie inhoud
Beekenkamp Plants gespecialiseerd in de opkweek van jonge planten in Maasdijk zoekt een Servicedeskmedewerker / Systeembeheerder.

Bedrijfsprofiel
Ruim 2.600 medewerkers wereldwijd werken met plezier in groenten-, pot-en perkplanten, verpakkingen en chrysanten. Deze combinatie geeft Beekenkamp een unieke positie in de markt. Met het motto: ‘Samen voor het beste resultaat’ zorgen we voor kwaliteit en vertrouwen voor onze klanten en partners. Jaarlijks heeft Beekenkamp een productie van meer dan 2 miljard jonge planten per jaar en een totaaloppervlakte aan kassen van meer dan 90 hectare. Met de hoogste zorg voor kwaliteit en hygiëne worden hier diverse gewassen opgekweekt, veredelt en vermeerderd voor telers over de hele wereld.

Functie
Onze afdeling ICT is verantwoordelijk voor het beheer van de gehele ICT-omgeving binnen alle werkmaatschappijen. Dat komt neer op 200 werkplekken in binnen- en buitenland. De Servicedesk is het aanspreekpunt voor collega’s die vragen hebben of problemen ondervinden met hun hard- en software. Je komt terecht in een hecht team en samen met je collega’s zorg je ervoor dat alle systemen elke dag goed draaien.

Als Servicedeskmedewerker/ Systeembeheerder ben je verantwoordelijk voor het registreren en afhandelen van alle incidenten die voorkomen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheren van de systemen. Je registreert en levert de hardware uit waaronder telefoons, laptops en tablets. Je bent verantwoordelijk voor het gedegen opstellen van documentatie. Daarnaast ondersteun je de gebruikers binnen de organisatie.

De mogelijkheid is zeker aanwezig om je verder te ontwikkelen binnen onze organisatie.
Functie eisen
  • Je hebt een diploma op minimaal MBO-4 niveau in de richting van ICT-support, netwerk- of systeembeheer.
  • Minimaal 1 jaar werkervaring op een ICT-servicedesk (mag ook stage ervaring zijn).
  • Je bent een teamspeler met een klant- en resultaatgerichte instelling.
  • Je bent initiatiefrijk, hebt relativerings- en doorzettingsvermogen en een professionele instelling.
  • Je bent stressbestendig en kan goed communiceren op diverse niveaus.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Functie aanbod
Een afwisselende functie bij een dynamisch en professioneel familiebedrijf. Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden horen hier uiteraard ook bij. Zo kun je gebruik maken van opleidingsfaciliteiten. We hebben een actieve personeelsvereniging met op dit moment coronaproof activiteiten zoals een online pubquiz en bingo. Zodra het weer kan organiseren zij onder andere sportieve uitjes, bedrijfsfeesten en een gedeelde Feyenoord/Ajax jaarkaart voor het bijwonen van wedstrijden.
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
30-04-2021