Productmanager Stek (Opkweek)

Productmanager Stek (Opkweek)

Vacaturenummer
8697
Plaatsnaam
Maasdijk
Functie
Productie leidinggevend
Functienaam
Productmanager Stek (Opkweek)
Functie inhoud
Voor Beekenkamp Plants BV zijn wij op zoek naar een Productmanager Stek.

Bedrijfsprofiel
Binnen onze afdeling productieplanning werkt een enthousiast team dagelijks aan een zo efficiënt mogelijke planning. In nauwe samenwerking met Customer Service en met de verschillende tuinen zorgt dit team ervoor dat alle klanten op tijd bediend kunnen worden met mooie planten van de hoogste kwaliteit.

Functie

Als Productmanager Stek bij Beekenkamp ben je verantwoordelijk voor een onderscheidend assortiment aan potplanten en perkgoed. Dit realiseer je door een team van productspecialisten aan te sturen, en goed op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de markt. Je reist ongeveer eens per maand of per twee maanden naar het buitenland om kwekers en relaties te bezoeken. Je bedenkt van tevoren wat je wilt weten en bereidt specifieke vragen voor, zodat je deze tijdens het werkbezoek aan de kweker kunt stellen. Ook bezoek je beurzen in binnen- en buitenland.

Je verzamelt informatie over de rassen en zorgt ervoor dat deze informatie bekend is bij de vertegenwoordigers en klanten. Dit doe je door presentaties te geven aan collega’s of klanten. Tevens zorg je ervoor dat de rapporten uit de database toegankelijk zijn voor iedereen die hiermee werkt. Het is daarom handig als je interesse hebt in automatisering.

Daarnaast zorg je ervoor dat proeven ingepland en beoordeeld worden. Jij houdt hierbij overzicht over het groter geheel. Stekken worden van over de hele wereld naar Beekenkamp gestuurd, dus je organiseert dat alles op tijd binnen is en dat er voldoende proeven gedaan worden in de verschillende klimaatzones. Zo kun je op tijd beslissingen nemen.

Je werkt nauw samen met de Breedingafdeling waar nieuwe rassen ontwikkeld worden, de Productieafdelingen waar de stekken gemaakt worden en de Marketing- en Verkoopafdeling waar de stekken verkocht worden aan kwekers. Je stemt allerlei zaken met hen af en stuurt daarnaast ook je eigen team Productmanagement aan. Je geeft direct leiding aan twee Productspecialisten Stek en rapporteert aan de Commercieel Directeur.
Functie eisen
 • Relevante afgeronde hbo-opleiding
 • Ervaring met productmanagement en affiniteit met potplanten en perkgoed
 • Commercieel marktinzicht, gedetailleerd, analytisch, goed kunnen organiseren
 • Goede beheersing Nederlands en Engels, bij voorkeur ook Duits
 • Goed kunnen samenwerken
Functie aanbod
 • Vanaf €4.000 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 25,5 vakantiedagen
 • Opleidingsmogelijkheden (vakinhoudelijk of persoonlijke)
 • Auto, iPad en telefoon
 • Actieve personeelsvereniging + werken op een moderne locatie
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
05-07-2022