Productieplanner Siergewassen (Opkweek)

Productieplanner Siergewassen (Opkweek)

Vacaturenummer
8069
Plaatsnaam
Maasdijk
Functie
Logistiek
Functienaam
Productieplanner Siergewassen (Opkweek)
Functie inhoud
Voor een kwekerij in Maasdijk die gespecialiseerd is in het opkweken en uitleveren van jonge groenteplanten zijn wij op zoek naar een Productieplanner Siergewassen.

Bedrijfsprofiel
Binnen onze afdeling productieplanning werkt een enthousiast team dagelijks aan een zo efficiënt mogelijke planning. In nauwe samenwerking met Customer Service en met de verschillende tuinen zorgt dit team ervoor dat alle klanten op tijd bediend kunnen worden met mooie planten van de hoogste kwaliteit.

We produceren op meerdere vestigingen in binnen- en buitenland een compleet scala jonge groenteplanten en uitgangsmateriaal voor tropische en bloeiende potplanten, vaste planten en perkgoed voor de professionele tuinbouw in Europa en daarbuiten. Kwaliteit van onze producten staat centraal.

Functie
Als Productieplanner Siergewassen bij dit bedrijf ben je verantwoordelijk voor het bestellen van (on)bewortelde stekken voor klanten. Jij zorgt ervoor orders volledig bij klanten worden afgeleverd. In het ERP-systeem staat het aantal en het soort stekken dat nodig is. Jij bekijkt vervolgens of alles klopt, en of je de weken ervoor en erna extra stekken nodig hebt. Vervolgens bestel je de stekken bij de leveranciers uit voornamelijk Nederland, Portugal en Mexico. Wanneer klanten een order plaatsen, berekent het ERP-systeem een steekdatum. Je overlegt vervolgens met de productielocatie welke dag zij willen gaan steken: jij zorgt ervoor dat de stekken op die datum geleverd zijn. Wanneer er afwijkingen zijn, communiceer je dit tijdig met de productielocaties. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de Customer Service, stekproductielocatie(s) en inkoopleveranciers. Met hen communiceer je over afwijkingen en andere belangrijke zaken, bijvoorbeeld een bepaalde stekpartij die slecht groeit. Samen zoek je naar alternatieven voor problemen, zodat de klant tevreden is en blijft. Je bent onderdeel van een team Productieplanners. Dit team wordt gevormd door meerdere collega’s, ieder met een eigen specialisatie en eigen verantwoordelijkheden.

Wat doe je?
25% Onbewortelde stekken bestellen
25% Productiepartijen voor beworteling aanmaken en beheren
20% Overleg
10% Bewortelde surpluslijsten maken
10% Inkooporders genereren
10% Tekorten in kaart brengen
Functie eisen
 • Minimaal mbo werk- en denkniveau
 • Bij voorkeur werkervaring in een soortgelijke functie
 • Goed kunnen samenwerken in een team
 • Nauwkeurig en analytisch kunnen werken
 • Cijfermatig inzicht
 • Goede beheersing Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift
Functie aanbod
 • €2.300 - €3.700 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 25,5 vakantiedagen
 • Opleidingsmogelijkheden (vakinhoudelijk of persoonlijk)
 • Actieve personeelsvereniging
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
11-03-2022