Productieleider (potplanten)

Productieleider (potplanten)

Vacaturenummer
7466
Plaatsnaam
De Lier
Functie
Productie
Functienaam
Productieleider (potplanten)
Functie inhoud
Voor een potplantenkwekerij uit De Lier zijn wij op zoek naar een Productieleider (fulltime).

 • Het bedrijf:
Voel jij je thuis in een dynamische omgeving waar je te maken hebt met alle facetten van een productielocatie? Spreekt het je aan om eindverantwoordelijk te zijn voor een team, samen met de huidige productieleider? Dan ben jij misschien onze nieuwe collega! Wij zoeken een 2e productieleider voor de locatie Zijtwende, om zo alle werkzaamheden en verantwoordelijkheden te verdelen én ruimte te scheppen voor optimalisatietrajecten. Je bent in deze rol niet alleen actief met de productie en logistieke stromen, maar ook betrokken in automatisering, mechanisatie en alle andere voorkomende toepassing van techniek.

Wij produceren het hele jaar door een aantrekkelijke collectie potplanten. Onze kennis gebruiken wij iedere dag weer om een top product af te leveren. Naast onze jarenlange ervaring, vinden wij innoveren belangrijk. Het plezier dat we hebben in vernieuwen stralen we ook uit. We zijn een vooruitstrevend bedrijf met een open en informele bedrijfscultuur. Medewerkers voelen zich betrokken. Naast de ongeveer 70 collega’s in vaste dienst werken we ook samen met collega’s op uitzendbasis. Samen zorgen we ervoor dat ca. 500.000 bloeiende potplanten van topkwaliteit hun weg naar de eindklant vinden. Dat dit volledig naar wens van de klant gebeurt is voor ons vanzelfsprekend.

 • De functie:
Op jouw locatie produceren jullie wekelijks circa 150.000 planten: door het jaar heen meerdere verschillende soorten in verschillende kleuren/vormen en potmaten. Deze ruim 8 miljoen planten worden geteeld in een moderne nieuwe kas van 3,5 hectare. Aan de voorkant van de teeltruimten bevindt zich de 5.000 m² grote bedrijfsruimte waar de planten worden opgepot, sorteerhandelingen en natuurlijk alle orderpick- en afleveractiviteiten plaatsvinden. Twee telers regelen alle teelt gerelateerde werkzaamheden. Naast de locatiemanager zijn er vervolgens nog een aantal kaderleden actief die de planning- en operatorwerkzaamheden uitvoeren. Met elkaar zorg je er voor dat alle techniek, de automatisering, blijft draaien. Alle productielogistiek is vanaf oppotten tot en met het orderpicken middels het rolcontainersysteem geautomatiseerd. Ook worden op deze locatie robots toegepast voor onder andere plantactiviteiten en het automatisch inhoezen van afleverklaarproduct. Een deel van de circa 25 medewerkers die actief zijn in de ZTW-bedrijfsruimte zijn medewerkers in vaste dienst. Het andere deel zijn flexibele medewerkers die op uitzendbasis werkzaam zijn. Daarvan is een deel helemaal ingewerkt in onze werkprocessen en al langer bij ons werkzaam. Daarbij hebben we meerdere uitzendkrachten die als meewerkend teamleider een uitstekende rol vervullen.

Na in de productie- en afleverprocessen te zijn ingewerkt, bepaal je samen met de huidige productieleider - Chris - met welke werkzaamheden jij en hij zich in het vervolg bezig zullen houden. Eenmaal goed op elkaar ingespeeld is het ’t mooiste als je als een soort twee eenheid functioneert. Alle processen, werkzaamheden en activiteiten grijpen immers in elkaar. Samen ervoor zorgen dat de planning actueel is, orders tijdig en juist conform specificaties worden klaargemaakt en teelt gerelateerde werkzaamheden de juiste aandacht krijgen. En je begrijpt het al, op sommige momenten in de week pieken de verschillende activiteiten, dan ben je blij dat je met z’n tweeën bent om alles toch die aandacht en focus te geven zodat het allemaal efficiënt en in 1x goed gaat. Op de andere momenten heb jij of Chris mooi de gelegenheid om aan verdere optimalisatie van bepaalde processen te werken. Daarbij kan het gaan om het opvoeren van de wijderzet capaciteit, de inzetbaarheid van de verpakkingsrobot vergroten of nadenken over een meer logische routing voor bepaalde assemblage- activiteiten ten behoeve van het aflever klaarmaken van het product.

 • Over jou:
Voor de juiste klik met Chris en Team en om dagelijks samen alles te doen wat nodig is, zoeken we iemand die het Overzicht kan bewaren, affiniteit heeft met Techniek, Automatisering en die houdt van druk op de Ketel. We leveren een divers assortiment planten in verschillende smaken zowel in grotere als ook in kleine aantallen. Actiematige orders, maar dus ook op ‘bakkie – bakkie’ basis. Ons team gaat erg ver in de verpak- en leverservice die wij onze klanten bieden. Sommigen van onze kaderleden die vanaf een andere potplantenkwekerij bij ons zijn komen werken hadden in het begin zoiets van: “Zo, het is echt niet normaal wat jullie hier allemaal voor elkaar krijgen joh, wat niet mogelijk lijkt, dat krijgen jullie tóch voor elkaar!” Dat lukt ons omdat de teamleden het systeem en alle processen door en door kennen en goed op elkaar zijn ingespeeld.
Functie eisen
Wat wij denken dat jij verder nodig hebt:
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt leidinggevende ervaring op een kwekerij of in de logistiek, bijvoorbeeld bij een exporteur;
 • Je bent een teamspeler die zowel mens- als resultaatgericht te werk gaat;
 • Sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt zowel een helicopterview als oog voor details.

Je begrijpt dat het om werkweken van al snel 45 uur of meer gaat en dat de nodige flexibiliteit in werktijden vereist is. Met het team geef je uitvoering aan bestellingen van klanten, die bestellingen zijn nu eenmaal niet allemaal volgens een vast patroon te plannen, dat loopt voor een deel gewoon zoals het gaat. Chris zorgt er met het team zoveel mogelijk voor dat alles doordeweeks gedaan wordt. Op piek- en seizoenmomenten en soms gewoon omdat er heel veel productie is, ontkomt Team ZTW er niet aan dat er toch op de zaterdag gedraaid moet worden.
Functie aanbod
 • Een uitdagende baan bij een modern bedrijf dat samen met jou de wereld vrolijker en duurzamer maakt;
 • Een informele werksfeer in een hecht en gemêleerd team met collega’s, waar je goed mee kunt samenwerken;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden; naast een goed salaris zijn dat bijvoorbeeld onze bonusregeling, kantine fruit, een lease fiets regeling etc.;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden; zowel veel aandacht voor interne opleiding als mogelijkheden om opleidingen te volgen;
 • Regelmatig tijd voor ontspanning in de vorm van een borrel, feest of barbecue;
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
25-08-2021