Product Trade Manager (chrysanten)

Product Trade Manager (chrysanten)

Vacaturenummer
6829
Plaatsnaam
Maasdijk
Functie
Commercieel
Functienaam
Product Trade Manager (chrysanten)
Functie inhoud
Voor een veredelaar en vermeerderaar van chrysantenrassen in Maasdijk zijn wij op zoek naar een Product Trade Manager.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is het grootste chrysanten veredelings- en stekbedrijf wereldwijd en is actief in een fors aantal pot- en tuinplanten. Afrika is de plek waar de chrysantenstekken hun reis beginnen. In Ethiopië en Oeganda zijn de productielocaties gevestigd. Hier wordt dagelijks het stekmateriaal geplukt van de moederplanten. Een zusterbedrijf gebruikt deze locaties voor opkweek van stekmateriaal. Het verse stekmateriaal wordt per vliegtuig naar Nederland vervoerd of vindt direct zijn weg naar onze afnemers wereldwijd. Een groot team van lokale werknemers onder leiding van Nederlands management draagt elke dag zorg voor een optimaal productieproces en kwalitatief hoogstaande stekken.

Functie
De afdeling Productmanagement is verantwoordelijk voor de marketing en promotie van het assortiment. De activiteiten zijn erop gericht om het veelzijdige assortiment chrysanten dat in Nederland wordt verhandeld, nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen en kansen te creëren voor bestaande en nieuwe rassen. Dit gebeurt onder andere met productdemonstraties, beursdeelnames, marktanalyses en het uitwerken van concepten en campagnes. De afdeling bestaat uit 5 medewerkers en vormt samen met 5 Accountmanagers de afdeling Verkoop.

Binnen de organisatie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de marktactiviteiten voor het (toekomstige) assortiment. Je communiceert met alle partijen uit de keten die van invloed kunnen zijn op, of een bijdrage kunnen leveren aan de positionering van onze rassen. Te denken valt hierbij aan telers, handelaren, veilingen en bloemisten. Je werkt aan de positionering van het assortiment door zorg te dragen voor de uitvoering van promotionele activiteiten zoals het organiseren van beurzen, regelen van bloemen voor fotografie en houdbaarheidstesten, ondersteuning bij introducties van nieuwe rassen en promotiecampagnes. Ook ben je in staat marktonderzoek en analyses te verrichten. Je deinst er niet voor terug om voor de klok de koelcel in te gaan om de kwaliteit van de chrysanten te bekijken, of naar een ander land af te reizen om daar contacten te leggen met de groothandel. We zoeken een aanpakker die initiatief durft te nemen.
Functie eisen
Een mbo werk- en denkniveau in de richting van commercie. Je hebt enkele jaren ervaring in een commerciële functie en wilt je graag verder ontwikkelen. Je bent overtuigd van eigen kunnen, zoals communicatieve-, administratieve- en organisatorische vaardigheden en hebt de ambitie om iets te gaan betekenen in een toonaangevend bedrijf. Daarnaast beschik je over een hands-on mentaliteit en ervaring in de handel is een pre. Je beheerst de talen Nederlands en Engels in woord en geschrift.
Functie aanbod
Het bedrijf is een dynamisch bedrijf waar een prima salaris wordt betaald en ook de secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend zijn. Er heerst een prettige informele werksfeer met enthousiaste en gemotiveerde collega's. Bij de functie hoort een leaseauto
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
20-01-2021