Praktijkonderzoeker

Praktijkonderzoeker

Vacaturenummer
7536
Plaatsnaam
Rijsenhout
Functie
Teelt
Functienaam
Praktijkonderzoeker
Functie inhoud
Voor een bedrijf dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt in Rijsenhout zijn wij op zoek naar een Praktijkonderzoeker.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is een innovatief bedrijf met meer dan 150 jaar historie, dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt. Dit doen we door het continu verbeteren van de genetica, door synergie te creëren in veredelings- en vermeerderingstechnologie en door intensieve samenwerking in het vermarkten met partners in de keten. Samen ontwikkelen we nieuwe soorten en variëteiten en verbeteren we bestaande rassen binnen onze hoofdproducten. We leveren dit uitgangsmateriaal aan onze klanten, de professionele teler wereldwijd.

Functie
In deze functie draag je bij aan de innovatie en verbetering op het gebied van onze teeltprocessen en van onze genetica. Dit doe je samen met onze teelt teams en veredelaars op de verschillende locaties voor zowel onze weefselkweek (o.m. Alstroemeria en Statice) als onze vegetatief te vermeerderen gewassen (o.m. Chrysant en Bouvardia).

Je taken en verantwoordelijkheden zijn onder meer:
 • Je ontwikkelt je tot expert in onze gewassen. Je staat ook in voor de planning en uitvoering van je onderzoek en implementatie van de uitkomsten;
 • Definiëren en uitvoeren van projectvoorstellen voor de optimalisatie en verbetering van onze teelt processen, kwaliteit van onze producten en transport op basis van nieuwe technologie;
 • Samen met het productie management breng je onze teelt community op een hoger niveau door het ontwikkelen van standaarden en de eerder genoemde projecten.
Functie eisen
Wie ben jij?
 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau in een biologisch/plantkundige richting.
 • Je hebt ervaring in plant fysiologisch onderzoek.
 • Een pre is kennis van productiesystemen voor vegetatief vermeerderde gewassen (vitro-, stek- en bollenvermeerdering).
 • Je denkt analytisch en probleemoplossend. Daarnaast ben je creatief. Je hebt een sterke interesse in innovatie.
 • Je hebt affiniteit met technologie of hebt de capaciteit en bereidheid je deze snel eigen te maken
 • Je kunt je werk zelfstandig plannen en organiseren en je neemt graag initiatief. Samenwerken met andere medewerkers uit het team gaat je ook goed af.
 • Je kunt vlot en proactief communiceren.
 • Bereidheid tot reizen, naar onze binnen- én buitenlandse productielocaties.
Functie aanbod
Wat bieden wij je?
Een uitdagende, afwisselende baan met prachtige producten in een gedreven team. Het bedrijf heeft goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Voor reizen binnen Nederland is een bedrijfsauto beschikbaar. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Alsook volop ruimte voor eigen inbreng en initiatief binnen een bedrijfscultuur die zich laat omschrijven als no-nonsense, open en direct.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
21-09-2021