Vacature Operationeel manager (phalaenopsis)

Operationeel manager

Operationeel manager (phalaenopsis)

Vacaturenummer
6473
Plaatsnaam
Nieuwaal
Functie
Management functies
Functienaam
Operationeel manager (phalaenopsis)
Functie inhoud
Voor een phalaenopsiskwekerij in Nieuwaal zijn wij op zoek naar een Operationeel manager.

Bedrijfsprofiel
In het glastuinbouwgebied ‘de Bommelerwaard’ in Nieuwaal wordt sinds 2006 Phalaenopsis geteeld bij dit bedrijf. Door vakwerk wordt er een Phalaenopsis van superieure kwaliteit geteeld, waarbij er gestreefd wordt naar een ‘onverwoestbare’ creatie met een enorme sierwaarde door de hoeveelheid bloemen. Daarnaast zijn we specialist in toegevoegde waarde en het ontwikkelen van vernieuwende concepten waarmee we onze klanten inspireren.

Functieomschrijving
Als operationeel manager ben je resultaatverantwoordelijk voor de gehele operatie (oppotten, stokken en afleveren). Je stuurt samen met de meewerkend voorman en eerste medewerkers de operatie aan. Het bedrijf heeft de laatste jaren een groei doorgemaakt en deze nieuwe functie is gecreëerd zodat wij de groei kunnen voortzetten en onze toekomstplannen worden gerealiseerd.
Je neemt beslissingen op basis van feiten met een cijfermatige onderbouwing. Hierbij maak je steeds de afweging tussen financiële, organisatorische, menselijke en commerciële belangen. Jij weet als geen ander de balans goed te houden tussen mensen en processen. Dit doe je vanuit je authenticiteit en niet vanuit je hiërarchische positie. Je rapporteert hierbij rechtstreeks aan de algemeen directeur.

Dit ga je doen:
Als operationeel manager zorg jij er samen met je andere MT-leden voor dat de kar wordt getrokken. Gezien de omvang van de organisatie houd je de lijnen kort in het aansturen. Je bent dagelijks op de werkvloer aanwezig om mee te werken en verbinding te houden met de praktijk. De hele dag op kantoor zitten is niet aan jou besteed. Al met al een serieuze functie binnen een dynamische organisatie.

Kwaliteit en organiseren
Daarnaast ben je continu bezig met de efficiëntie en de optimalisatie van het organisatorische en logistieke proces. Je ziet het als een uitdaging om de kwaliteit te borgen van het gehele bedrijf. Je registreert data en houdt je bezig met de werkplanning en bezetting. Ook zorg je ervoor dat de communicatielijnen tussen alle collega’s soepel verloopt en waar nodig verbeter je deze.
Functie eisen
Je bent een echte peoplemanager die stevig in zijn schoenen staat. Je bent proactief, toegankelijk, betrouwbaar en een sparringpartner voor de directie en jouw medewerkers over vakinhoudelijke als organisatorische zaken. Je bent gewend mensen op een positieve en sturende wijze te leiden. Respect krijg je van je medewerkers door heldere afspraken met ze te maken en naar ze te luisteren. Daarnaast ben je pragmatisch, oplossingsgericht, heb je een organiserend vermogen en ben je super gedreven.
Je hebt ervaring in de glastuinbouw en leidinggevende vaardigheden. Je weet hoe het is om 30 medewerkers aan te sturen en ziet het als een uitdaging om ons bedrijf naar het volgende level te tillen.

Dit vinden wij ook belangrijk:
 • Een MBO+ opleiding met HBO- werk- en denkniveau aangevuld met leiderschapscursussen;
 • 5-10 jaar werkervaring binnen het vakgebied en een aantal jaren in een soortgelijke functie;
 • Goede combinatie tussen een helicopterview & een mouwen-opstroop- & ondernemersmentaliteit;
 • Passie voor het oplossen van problemen;
 • Doel- en servicegerichtheid, georganiseerd en schoon;
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit en bereid om eventueel ook op zaterdag te werken.
Functie aanbod
 • Een inspirerende werkomgeving waar je de ruimte wordt geboden om jezelf te ontwikkelen;
 • Een leuke afwisselende baan binnen een hecht en ervaren team;
 • Vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen;
 • Een salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden die bij je passen;
 • Splinternieuwe (naar eigen inzicht) in te richten functies en korte lijnen met de algemeen directeur.
Gewenste ervaring
Minimaal 5 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
09-07-2020