Onderzoeker/Analist Fenotyperen (veredeling) 

Onderzoeker/Analist Fenotyperen (Veredeling)

Vacaturenummer
6608
Plaatsnaam
Bleiswijk
Functie
Teelt
Functienaam
Onderzoeker/Analist Fenotyperen (Veredeling)
Functie inhoud
Voor een veredelingsbedrijf van orchideeën en anthuriums in Bleiswijk zijn wij op zoek naar een Onderzoeker/Analist Fenotyperen.

Bedrijfsprofiel
Dit bedrijf is de expert in veredeling en vermeerdering van orchideeën en anthurium. Het familiebedrijf is in 80 jaar tijd uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider. Door een jarenlange focus op innovatieve en duurzame productontwikkeling is een ongelimiteerde variatie in kleurrijke rassen ontstaan.

Functie
In deze fulltime functie ontwikkel je nieuwe (digitale) fenotypering methodes gericht op belangrijke planteigenschappen en merker gestuurde veredeling. Met jouw resultaten kunnen onze veredelaars beter en efficiënter de juiste rassen selecteren voor introductie op de markt. Je werkplek wordt het nieuwe onderzoekscentrum, waar je zelfstandig proeven ontwerpt, uitvoert en analyseert. Na het uitvoeren en uitwerken van je proeven in zowel het laboratorium als de kas kun je de data statistisch analyseren en de conclusies van je onderzoek vertalen naar de praktijk van onze veredeling en productie. Je bent dus zowel een slimme onderzoeker als communicatief behendig op verschillende niveaus.

We zoeken een enthousiaste en leergierige onderzoeker, die zich blijft ontwikkelen tot een expert op het vakgebied. We verwachten een aanhoudende drive voor het vinden en toepassen van nieuwe technologieën in onze gewassen. Je werk wordt ondersteund door een nieuw aan te stellen onderzoeksassistent, met wie je intensief gaat samenwerken. Verder onderhoud je contact met je collega’s van productie en veredeling, kennisinstellingen en locaties waar extern onderzoek wordt uitgevoerd. Je rapporteert aan de onderzoeksmanager Fenotyperen.
Functie eisen
Met jouw talenten ben jij de analytische collega met een praktische en resultaatgerichte instelling. Verder ben je onderzoekend, nieuwsgierig en werk je gestructureerd. Je vindt het leuk om samen te werken en collega’s te betrekken bij je onderzoek. Verder beschik jij over:

  • Een afgeronde hbo of wo opleiding Life Science;
  • Relevante en recente onderzoekservaring, bij voorkeur op het gebied van plantenfysiologie en biochemie;
  • Goede vaktechnische kennis;
  • Ervaring met data-analyse en visualisatie software, bijv. Genstat, R en Power BI;
  • Persoonlijke eigenschappen: innovatief, creatief en accuraat;
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
Functie aanbod
Een uitdagende functie in een innovatieve omgeving waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Je komt terecht in een betrokken en collegiaal team. Uiteraard bieden wij een passend arbeidsvoorwaardenpakket.
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
11-09-2020