Meewerkend voorman Oogsten/Logistiek

Meewerkend voorman Oogsten/Logistiek (paprika)

Vacaturenummer
6062
Plaatsnaam
Naaldwijk
Functie
Productie leidinggevend
Functienaam
Meewerkend voorman Oogsten/Logistiek (paprika)
Functie inhoud
Voor een paprikakwekerij in Naaldwijk zijn wij op zoek naar een Meewerkend voorman Oogsten/Logistiek.

Bedrijfsprofiel
Het betreft een paprikakwekerij van in totaal 6,5 hectare waar voornamelijk puntpaprika’s worden geteeld in de kleuren rood, oranje en geel. We telen op 2,3 hectare in Poeldijk en sinds 2018 ook op 4,2 hectare in Naaldwijk. Op beide locaties sorteren we zelf de puntpaprika’s in de schuur op maat, kleur en gewicht. Voor de locatie in Naaldwijk zoeken wij een Meewerkend Voorman voor het oogstproces en voor de logistiek.

De functie
Het doel van jouw functie is dat het oogstproces en het logistieke proces goed verloopt. Vanaf maart tot november is het oogstseizoen. De puntpaprika’s worden dan geoogst. Jij zorgt, samen met je collega’s dat de puntpaprika’s netjes worden geoogst. Verder loop je met veel plezier de kas in en zorg je ervoor dat de oogstmedewerkers in de kas continue door kunnen gaan. Je vervoert de volle kisten met puntpaprika’s naar de schuur zodat de sorteermachine continue door kan draaien en je brengt daarna de lege kisten terug naar de kas. Hoe beter jij het werk ziet en organiseert, hoe leuker en beter het gaat het voor jou en jouw collega’s.

In november loopt het seizoen af en zijn alle puntpaprika’s van de plant. Daarna start de teeltwisseling waarbij je ook volop mee werkt. Dit betekent dat de hele kas leeg wordt gehaald en schoon wordt gemaakt voor het nieuwe seizoen. In december worden de nieuwe planten gepoot. Vanaf deze periode t/m februari ben je veel met gewaswerk bezig zodat de planten een goede start maken: het toppen en vastzetten van de planten met een touwtje zodat ze goed in de hoogte kunnen groeien.

Kortom, je voert de volgende taken uit:
  • Logistiek: je wisselt de volle bakken uit de kas om met lege bakken uit de schuur.
  • Oogsten: je stuurt het oogstproces aan en zorgt dat de puntpaprika’s op tijd klaar staan voor sorteren.
  • Aansturen van de medewerkers: je stuurt en motiveert de oogstmedewerkers.
  • Meewerken: je werkt voor ongeveer 70% mee in het oogstproces en je werkt mee met de teeltwissel en bij het gewaswerk.
Functie eisen
  • Het belangrijkste is dat je enthousiast wordt van deze vacaturetekst en je het liefst op de tuin wil kijken wat jouw werk inhoudt;
  • Je voelt je verantwoordelijk voor je werk en je zorgt dat de medewerkers elke dag goed kunnen starten en dat alles aan het eind van de dag opgeruimd is;
  • Je werkt graag samen met de sorteermedewerkers en zorgt dat ze lekker door kunnen werken;
  • Je ziet het werk en je weet wat er nodig is om iedereen met plezier het mooiste resultaat te laten behalen.
Functie aanbod
Bedrijf;
Met de puntpaprika hebben wij een product dat zich qua uiterlijk en smaak onderscheid van de bekendere blokpaprika. Het is een product waar steeds meer vraag naar is en wij hebben de ambitie om altijd aan deze vraag te kunnen voldoen. Onze manier van samenwerken omschrijven wij als ‘niet lullen maar poetsen’. Wij werken in een klein team waar we met plezier samenwerken aan het behalen van een goed resultaat.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
LBO / Mavo / VMBO / MBO 1+2
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
06-12-2019