Medewerker zaadtechniek (vermeerdering)

Medewerker zaadtechniek (vermeerdering)

Vacaturenummer
7175
Plaatsnaam
Wilp
Functie
Productie
Functienaam
Medewerker zaadtechniek (vermeerdering)
Functie inhoud
Voor een vermeerderaar van Cyclamen, Ranonkels en Primula's in Wilp zijn wij op zoek naar een Medewerker zaadtechniek.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf maakt de mooiste Cyclamen, Ranonkels en Primula’s ter wereld. Het bedrijf is met ruim 250 medewerkers in Nederland en Tanzania uitgegroeid tot een prominente speler. Klanten in zo’n 35 landen worden dagelijks voorzien van zaden en kwekers mogen rekenen op een solide teelt- en marketingondersteuning. Sterke genetica, kennisdeling en constante innovatie zijn de fundamenten van het succes. Deze organisatiedoelen vragen naast samenwerking een grote mate van betrokkenheid en bereidheid tot (persoonlijke) ontwikkeling. Je werkt samen met je collega’s in een innovatieve en inspirerende organisatie die toonaangevend is in de Nederlandse tuinbouw met volop ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Functie
De Medewerker Zaadtechniek is werkzaam op de afdeling Seedtech, waar geoogste zaden worden verwerkt en klaargemaakt voor opslag, verpakken en verzenden. Na de oogst worden verschillende schoningstechnieken ingezet om zuivere zaadpartijen te verkrijgen. Vervolgens krijgen zaden vervolgbehandelingen zoals drogen, kalibreren of coating.

Je draagt ook zorg voor sortering en opslag van zaden. Bij dit alles wordt de grootst mogelijke nauwkeurigheid verwacht om te voorkomen dat zaadpartijen vermengd raken. Voor dit alles wordt gewerkt met lijsten, nummers of kleurcoderingen. Afhankelijk van de bestemming worden zaden opgeslagen in het magazijn, klaargemaakt voor externe bewerking of meteen verwerkt in orders voor (interne en externe) klanten. In alle gevallen worden de zaden geteld, geregistreerd en verwerkt in geautomatiseerde systemen. Ook hier werk je met de grootst mogelijk nauwkeurigheid om traceerbaarheid, herkenning en aantallen zeker te stellen. Tijdens je werk verricht je opruim- en schoonmaakwerkzaamheden om vermenging of vervuiling van zaden te voorkomen, en om de werkomgeving zuiver en rein te houden. Indien zaden worden verzonden voor externe bewerking of naar klanten, maak je orders gereed waarbij je ook de bijbehorende administratieve handelingen verricht. Hoofdzakelijk zal je bezig zijn met het verpakken en verzenden van zaden. Het betreft een functie voor 30 uur in de week.
Functie eisen
Je bent in de eerste plaats een betrouwbare collega die nauwkeurig en zorgvuldig werkt. Je hebt een opleiding op minimaal MBO3 niveau, bij voorkeur in een ‘groene’ of administratieve richting. Je ontwikkelt snel inzicht in bedrijfsprocessen en doorziet waar je mee bezig bent. Je bent bedreven in het gebruik van geautomatiseerde gegevensverwerking waaronder het gebruik van Excel. Je weet overzicht te houden over de staande orders, maar kunt ook ad hoc handelen bij verandering van de planning. Soms komen orders pas laat binnen, maar jij bent stressbestendig en kunt hier goed mee omgaan. Samenwerking met collega’s gaat je goed af, maar zelfstandigheid en alleen werken en daarbij verantwoordelijkheid nemen voor het eigen werk is eveneens op je van toepassing. Door de veelheid aan werkzaamheden op de afdeling en de seizoensinvloeden in het werk, ben je flexibel in je inzetbaarheid. Je bent leergierig zodat je op termijn op de diverse werkzaamheden kunt worden ingezet.
Functie aanbod
Je werkt in een toonaangevend bedrijf in de Nederlandse tuinbouw. De arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie. Wij zijn gebonden aan de CAO Glastuinbouw.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
24-32 uur
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
07-05-2021