Medewerker Weefselkweeklaboratorium (opkweek)

Medewerker Weefselkweeklaboratorium (opkweek)

Vacaturenummer
7831
Plaatsnaam
Maasdijk
Functie
Staf
Functienaam
Medewerker Weefselkweeklaboratorium (opkweek)
Functie inhoud
Voor een kwekerij in Maasdijk die gespecialiseerd is in het opkweken en uitleveren van jonge groenteplanten zijn wij op zoek naar een Medewerker Weefselkweeklaboratorium.

Het bedrijf
Binnen onze afdeling productieplanning werkt een enthousiast team dagelijks aan een zo efficiënt mogelijke planning. In nauwe samenwerking met Customer Service en met de verschillende tuinen zorgt dit team ervoor dat alle klanten op tijd bediend kunnen worden met mooie planten van de hoogste kwaliteit.
We produceren op meerdere vestigingen in binnen- en buitenland een compleet scala jonge groenteplanten en uitgangsmateriaal voor tropische en bloeiende potplanten, vaste planten en perkgoed voor de professionele tuinbouw in Europa en daarbuiten. Kwaliteit van onze producten staat centraal.

De functie
Als Medewerker Weefselkweeklaboratorium ben je medeverantwoordelijk voor het ondersteunen en uitvoeren van veredelingsonderzoek. Dit betekent dat je plantjes onder steriele en geconditioneerde omstandigheden vermeerdert, zodat ze bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor veredeling en productie.

De plantjes die je in weefselkweek brengt, krijgen een uniek nummer toegewezen. Nadat je een weefselkweekplantje in bloei hebt getrokken, vergelijk je deze met het originele nummer: dit is een zogenaamde true-to-type proef die je regelmatig uitvoert. Wanneer deze proef geslaagd is, wordt het materiaal naar een extern weefselkweeklab gebracht, of worden de stekjes uitgeleverd naar Afrika. Je bewaart materiaal van deze nummers vervolgens in de genenbank als back-up. In de genenbank zitten meer dan vijfduizend nummers, die je regelmatig ververst en op kwaliteit controleert. De administratie en communicatie die hierbij komt kijken, houd je ook goed bij.

Binnen het laboratorium worden er ook veredelingsondersteunende werkzaamheden uitgevoerd, waaronder protocollen ontwikkelen voor embryo-rescue, plo─źdie veranderingen,
virusvrij maken en kwaliteitscontroles. Hier kun je ook je bijdrage aan leveren.

Al deze werkzaamheden voer je uit in opdracht van het Hoofd Weefselkweeklaboratorium. Je neemt je verantwoordelijkheid en werkt hierbij samen met vijf andere medewerkers. Samen zorgen jullie er ook voor dat het laboratorium schoon en opgeruimd blijft. Aangezien jullie op een nieuwe locatie gaan werken, denk je mee over initiatieven om de efficiëntie te verhogen.
Functie eisen
  • MBO werk- en denkniveau
  • Bij voorkeur ervaring met weefselkweek
  • Nauwkeurig kunnen werken
  • In teamverband kunnen werken
  • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal
Functie aanbod
  • €2.000 - €2.600 bruto p/m
  • 38 tot 40-urige werkweek
  • 25,5 vakantiedagen
  • Trainingen voor persoonlijke ontwikkeling
  • Personeelsvereniging met gevarieerd activiteitenaanbod
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
16-12-2021