Vacatures

Medewerker Technische dienst (paprika)

Vacaturenummer
5973
Plaatsnaam
Middenmeer
Functie
Technisch
Functienaam
Medewerker Technische dienst (paprika)
Functie inhoud
Voor een paprikakwekerij in Middenmeer zijn wij op zoek naar een medewerker technische dienst.

 • Ben jij gek van techniek?
 • Wil jij ervoor zorgen dat machines en installaties op en top draaien?
 • En vind je het leuk om bij twee bedrijven op één locatie met verschillende soorten techniek te werken?

Wie is deze kwekerij?
In deze functie werk je bij twee bedrijven op één locatie. Het betreft een groeiend tuinbouwbedrijf van 40 hectare paprika’s. Vanaf 2017 heeft men een sorteerhal naast de locatie gebouwd, waar de paprika’s direct gesorteerd worden op maat, kleur en gewicht. De bedrijven zijn naast elkaar gevestigd op Agriport. Voor deze bedrijven zoeken wij versterking!

Wat ga je doen?
Locatie Middenmeer (ongeveer 50%)
De sorteerhal heeft een grote sorteerlijn staan waar de paprika’s gesorteerd worden. De installatie bestaat uit een hoofdmachine en twee bij-machines die de paprika’s sorteren. Daarnaast staat er ook een palletiseerder, dozenvouwer en is er een intern transportsysteem. Qua techniek komt elektro en mechanisch het meest voor.
In de sorteerhal doe je de volgende werkzaamheden:
 • onderhoud uitvoeren aan de installaties en machines (o.a. checkronde per week);
 • storingen verhelpen aan de installaties en machines;
 • onderhoud uitvoeren aan heftrucks, palletheffers en veegmachines waar veel mee gewerkt wordt;
 • meehelpen aan het grote winteronderhoud.
Je bent onderdeel van het team technische dienst en de sorteerlijn is jouw verantwoordelijkheid. Je voert de functie zelfstandig uit en je kan de techniek echt zien als jouw ‘eigen bedrijf’. Uiteraard kan je altijd sparren met de collega’s van de technische dienst.

Kwekerij (ongeveer 50%)
Bij dit bedrijf ben je onderdeel van en werk je samen met de collega’s van de technische dienst. Je voert diverse werkzaamheden uit die gebaseerd zijn op het onderhoudsprogramma, zoals storingen, installatiewerk, onderzoek, verbeteringen, etc. Er zijn de volgende soorten technieken:
 • om de paprika’s goed te laten groeien gebruikt men watertechniek, warmtetechniek (ketel, CO2, WKK’s, geothermie), elektrotechniek en klimaattechniek;
 • de kassen vragen onderhoud waarbij je te maken hebt met gebouwonderhoud, zoals bijvoorbeeld glasbreuk en reparatie van de scherminstallatie;
 • daarnaast wordt er veel rollend materieel gebruikt, denk hierbij aan heftrucks, elektro- en buisrailkarren die onderhouden moeten worden.

Een gemiddelde werkdag (100%)
Wat je allemaal doet op een gemiddelde werkdag is niet te beschrijven, want bij techniek weet je het nooit! Jouw basis ligt bij de sorteerhal van Rainbow Kleinpak Middenmeer. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk storingen te voorkomen. Een deel van je taken bestaat daarom uit gepland onderhoud en controle rondes voor alles wat met techniek te maken heeft. Toch zal het merendeel van je taken bestaan uit het direct inspringen bij storingen en deze verhelpen, omdat het productieproces continu door moet draaien door het dagverse product. Een stukje administratie, zoals het registreren van storingen, hoort er ook bij. Daarnaast kijk je ook of je de techniek nog beter of efficiënter kan laten werken. Wij geven je hier alle vrijheid en ruimte voor.

Met wie werk je samen?
De manier van samenwerken wordt hier omschreven als ‘niet lullen maar poetsen’, met een glimlach er samen voor gaan! Voor de sorteerinstallatie werk je samen met de verantwoordelijken voor de sorteerhal. Bij de kwekerij werk je samen met de twee collega’s van de technische dienst. Daarnaast schakel je regelmatig met leveranciers, voor zowel producten als voor het verhelpen van storingen.
Functie eisen
Wat wil jij en wat kan jij?
 • Je bent mechanisch onderlegd en je zorgt er voor dat alles gesmeerd loopt. Het is een bijkomend voordeel als je kennis hebt van (fijne) elektro en PLC-techniek;
 • Je hoeft geen ervaring te hebben in alle soorten technieken die hierboven beschreven staan, maar door jouw brede interesse in techniek en handigheid pak je wel alles aan;
 • Je voelt je verantwoordelijk en je ziet de technische dienst als jouw ‘eigen bedrijf’;
 • Je houdt de focus altijd op de continuïteit van het productieproces. Bij diverse werkzaamheden tegelijk kan je goed prioriteiten stellen;
 • De combinatie tussen gepland onderhoud en direct schakelen bij storingen past je goed;
 • Beide bedrijven draaien 24/7 op techniek en jij draait daarom graag mee in de storingsdiensten. Waarbij het voor kan komen dat buiten de normale werkdagen- en tijden een beroep op je gedaan kan worden. Om snel op het bedrijf te kunnen zijn is het wenselijk als je binnen een straal van 15 km vanaf Agriport woont.
Functie aanbod
Waarom bij deze organisatie?
 • Je krijgt veel vrijheid en ruimte om de functie uit te voeren, waarbij je op alle vlakken kan sparren met collega’s.
 • Door de combinatie van een sorteerlocatie en kassen is er een diversiteit van techniek.
 • Je werkt op één locatie, maar door de grootte van de locatie loop of fiets je regelmatig met de gereedschappen door de sorteerhal en de kassen.
 • Je krijgt goed gereedschap en materiaal tot je beschikking en men is altijd bereid om te investeren zodat je prettiger en efficiënter kan werken.
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
22-10-2019