Vacatures

Medewerker plant- en klimaattechniek (paprika)

Vacaturenummer
5684
Plaatsnaam
Luttelgeest
Functie
Teelt
Functienaam
Medewerker plant- en klimaattechniek (paprika)
Functie inhoud
Voor een paprikakwekerij in Luttelgeest zijn wij op zoek naar een Medewerker plant- en klimaattechniek.

Groene vingers | Planten | Zon | Klimaat | Samenwerken | Nuttige insecten

Heb jij passie voor planten, groene vingers en wil jij graag alles leren over optimale groeiomstandigheden voor de paprikaplant? Lees dan verder!
Wij hebben in ons team Teelt plek voor een nieuwe collega. Heb jij nog geen werkervaring en spreekt de functie jou aan? Wij kunnen je alles leren over het telen van paprika’s, van het optimale klimaat creëren tot het inzetten van nuttige insecten.

Met het team Teelt zorgen jullie ervoor dat het gewas optimaal gaat groeien waarmee een maximale paprikaoogst gerealiseerd kan worden. Verdeeld over 120 hectare staan er ruim 2,6 miljoen paprikaplanten. Voor de groei van deze planten is een klimaat met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid essentieel. Hiervoor werken wij met moderne technieken, onder andere een aardwarmte installatie. Met ons PRIVA-klimaatsoftware ben jij altijd op de hoogte van actuele waarden zoals temperatuur, luchtvochtigheid en instraling.

De weersomstandigheden, waar je zelf geen invloed op hebt, hebben grote invloed op het klimaat in de kas. De paprikaplant groeit goed als er voldoende zonlicht is. Als Medewerker Plant- en Klimaat(techniek) ben je dus continue bezig met optimalisatie door bijvoorbeeld schermen op tijd te openen en te sluiten en de watergift waar nodig bij te stellen.
Door je aanwezigheid in de kas volg je de groei en ontwikkeling van de planten. De bladstand, kleur van het gewas en de verdeling tussen blad en paprikazetting zijn zaken waar jij op let. Bij ziektes en plagen in de planten worden door jou nuttige insecten in gezet in plaats van bepaalde gewasbeschermingsmiddelen.
Functie eisen
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met passie voor planten. Je hebt een agrarische opleiding en bij voorkeur minimaal HBO werk- en denkniveau.
Functie aanbod
Wij bieden je een baan met verantwoordelijkheden en vrijheid in een uitdagende omgeving. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en uiteraard bieden wij je hiervoor de juiste begeleiding. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao glastuinbouw, wij bieden je een passend salaris met ruimte om hierin te groeien.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
06-05-2019