Medewerker Backoffice (orchideeën)

Vacaturenummer
5886
Plaatsnaam
Bleiswijk
Functie
Administratief medewerker
Functienaam
Medewerker Backoffice (orchideeën)
Functie inhoud
Voor een orchideeënkwekerij in Bleiswijk zijn wij op zoek naar een Medewerker Backoffice.

Bedrijfsprofiel
Dit bedrijf is dé leverancier voor tafelorchideeën en specialist in het beleveren van retail klanten in Europa. We telen prachtige orchideeën die we verkopen in het B2B kanaal. Onze tafelorchideeën vind je terug in diverse supermarkt- en andere winkelketens door heel Europa. Als team doen we iedere dag ons best om een betrouwbare partner te zijn en onze klanten te ontzorgen. Gewoon zonder gedoe. En dat doen we al 70 jaar.

Functieomschrijving
Onze Medewerker Backoffice is de steun en toeverlaat voor onze accountmanagers. Als Medewerker Backoffice heb je zowel telefonisch als per mail veel contact met klanten. Je adviseert en verzorgt de afhandeling van offerteaanvraag tot aftersales. Je werkt nauw samen met onze Account Managers aan het realiseren van de verkoopdoelstellingen op operationeel en administratief gebied. Daarnaast bied je ondersteuning bij verkoop- en marketingactiviteiten en heb je rechtstreeks contact met onze afdeling Verwerking. Je werkt in een commerciële omgeving waar waarde wordt gehecht aan kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid.

Voor de adequate afhandeling van orders is een soepele samenwerking tussen de afdelingen Sales, Backoffice en Verwerking onontbeerlijk. In deze ‘drie-eenheid’ van afdelingen is de backoffice de spin in het web die de activiteiten die van Sales naar Verwerking lopen en vice versa in goede banen leidt.
Functie eisen
  • Je hebt een commerciële instelling op MBO+/HBO-niveau;
  • Je bent doortastend en pro-actief;
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring op een backoffice/verkoop binnendienst bij voorkeur in de (glas)tuinbouw;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal in woord en geschrift, Frans is een pré;
  • Kennis van marketing is een pré;
  • Je hebt bij voorkeur kennis van Navision en ervaring met Microsoft Office;
  • Je hebt ervaring in een procesmatige omgeving;
  • Je bent in staat in teamverband activiteiten te initiëren, plannen en communiceren.
Functie aanbod
Een baan met een afwisselend takenpakket in een groeiende organisatie. Je werkt in een enthousiast team met uitzicht op vast dienstverband. Het salaris is passend bij de zwaarte van de functie met prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding, 25,5 vakantiedagen en een goede pensioenregeling. De bedrijfscultuur is te beschrijven als no-nonsense en open. Gezelligheid mag niet ontbreken en daarom organiseren we geregeld vrijdagmiddagborrels en bedrijfsuitjes.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Talenkennis
Engels / Duits
Heftruckdiploma
Nee
Spuitlicentie 1
Nee
Computervaardigheden
Uitstekend
Ervaring klimaatcomputer
Geen ervaring
Plaatsingsdatum
09-09-2019