Marktmanager (uitgangsmateriaal)

Marktmanager (uitgangsmateriaal)

Vacaturenummer
7516
Plaatsnaam
Rijsenhout
Functie
Commercieel
Functienaam
Marktmanager (uitgangsmateriaal)
Functie inhoud
Voor een bedrijf dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt in Rijsenhout zijn wij op zoek naar een Marktmanager.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is een innovatief bedrijf met meer dan 150 jaar historie, dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt. Dit doen we door het continu verbeteren van de genetica, door synergie te creëren in veredelings- en vermeerderingstechnologie en door intensieve samenwerking in het vermarkten met partners in de keten. Samen ontwikkelen we nieuwe soorten en variëteiten en verbeteren we bestaande rassen binnen onze hoofdproducten. Dat zijn de snijgewassen Alstroemeria, Bouvardia, Chrysant, Freesia en Statice, het bolgewas Lelie en de potproducten Aster, Celosia, Chrysant, Colorita®, Multiflora en Bellevardia. We leveren dit uitgangsmateriaal aan onze klanten, de professionele teler wereldwijd.

De functie
In deze functie maak je onderdeel uit van het marketing-team, maar werk je functioneel intensief samen met de afdeling Verkoop, Productmanagement en onze marketeers. Je gaat je richten op de positionering en profilering van ons assortiment richting de markt. De focus ligt daarbij op ons assortiment pot- en tuinplanten, het uitwerken van presentaties en promoties o.b.v. productmarktplannen, het uitvoeren van marktonderzoek, het verzilveren van marktdata en het organiseren van en het deelnemen aan internationale evenementen. Op die wijze weet je de juiste impuls te geven aan het assortiment om de positie binnen de verschillende marktsegmenten uit te breiden en onze positie te versterken. Je werkt als katalysator voor nieuwe business. Het effectief onderhouden van een netwerk draagt daar mede toe bij, evenals je contacten met alle relevante partijen binnen de afzetketen.

Je rapporteert aan de Manager Marketing & Business Development. Je standplaats is Rijsenhout(N-H), en je werkgebied omvat zowel Nederland als het buitenland (West-Europa).
Functie eisen
  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau i.c.m. met een gedegen basis op het gebied van Marketing en Category Management.
  • Je hebt affiniteit met de sierteelt, inzicht in de retailstromen en feeling met pot- en tuinplanten.
  • Daarnaast heb je minimaal enkele jaren werkervaring binnen een commerciële setting.
  • Schakelen met verschillende partijen in de afzetketen (retail, handel, export, e-tailers, etc.) gaat je goed af.
  • Je bent communicatief zeer vaardig, zowel in het Nederlands als in het Engels. Duits en Frans is een pré of je bent bereid om dit te leren.
  • Als persoon ben je energiek, zelfstandig en beschik je over drive en doorzettingsvermogen. Je combineert dit met een planmatige en doelgerichte manier van werken. Je bent daarbij bereid om met regelmaat te reizen.
Functie aanbod
  • Een uitdagende, afwisselende baan met prachtige producten in een gedreven team.
  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een collectieve ziektekostenverzekering en een leaseauto.
  • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.
  • Volop ruimte voor eigen inbreng en initiatief binnen een bedrijfscultuur die zich laat omschrijven als no-nonsense, open en direct.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
10-09-2021