Manager Teelt (paprika)

Manager Teelt (paprika)

Vacaturenummer
7108
Plaatsnaam
Luttelgeest
Functie
Teelt
Functienaam
Manager Teelt (paprika)
Functie inhoud
Paprikakwekerij Hoogweg in Luttelgeest is op zoek naar een Manager Teelt.

Bedrijfsprofiel
Hoogweg Paparikakwekerijen teelt en verwerkt haar paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief mooi product. Inmiddels is Hoogweg Paprikakwekerijen uitgegroeid naar een organisatie met 134 hectare glas waar in moderne kassen paprika’s geteeld worden. De paprika’s worden grotendeels verpakt in de paprika mix (het bekende stoplicht) voor supermarkten in Nederland en andere Europese landen. Op 3 verschillende locaties worden paprika’s geteeld. Heb jij passie voor planten, groene vingers en wil jij graag alles leren over optimale groeiomstandigheden voor de paprikaplant? Lees dan verder!

Functie
Wij hebben in ons team teelt plek voor een nieuwe teeltmanager. Heb jij nog geen werkervaring en spreekt de functie jou aan? Wij kunnen je alles leren over het telen van paprika’s, van het optimale klimaat creëren tot het inzetten van nuttige insecten.

Met het team teelt zorgen jullie ervoor dat het gewas optimaal gaat groeien waarmee een maximale paprikaoogst gerealiseerd kan worden. Voor de groei van de planten is een klimaat met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid essentieel. Hiervoor werken wij met moderne technieken, onder andere een aardwarmte installatie. Met ons PRIVA-klimaatsoftware ben jij altijd op de hoogte van actuele waarden zoals temperatuur, luchtvochtigheid en instraling.
De weersomstandigheden, waar je zelf geen invloed op hebt, hebben grote invloed op het klimaat in de kas. De paprikaplant groeit goed als er voldoende zonlicht is. Als (aankomend) Manager Teelt ben je dus continue bezig met optimalisatie door bijvoorbeeld schermen op tijd te openen en te sluiten en de watergift waar nodig bij te stellen.

Door je aanwezigheid in de kas volg je de groei en ontwikkeling van de planten. De bladstand, kleur van het gewas en de verdeling tussen blad en paprikazetting zijn zaken waar jij op let. Bij ziektes en plagen in de planten worden door jou nuttige insecten in gezet in plaats van bepaalde gewasbeschermingsmiddelen.
Functie eisen
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met passie voor planten. Je hebt een agrarische opleiding en bij voorkeur minimaal HBO werk- en denkniveau.
Functie aanbod
Wij bieden je een baan met verantwoordelijkheden en vrijheid in een uitdagende omgeving. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en uiteraard bieden wij je hiervoor de juiste begeleiding. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao glastuinbouw, wij bieden je een passend salaris met ruimte om hierin te groeien.
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
26-03-2021