Laboratory Assistant (Veredeling)

Laboratory Assistant (Veredeling)

Vacaturenummer
8138
Plaatsnaam
De Lier
Functie
Staf
Functienaam
Laboratory Assistant (Veredeling)
Functie inhoud
Voor een veredelaar en vermeerderaar met een locatie in De Lier zijn wij op zoek naar een Laboratory Assistant.

Bedrijf
Het bedrijf is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor bloemen en planten. Naast een groot marketing- en salesnetwerk heeft het bedrijf een divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes van het bedrijf is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Functie
Het bedrijf groeit en bloeit! Dit resulteert in een snel veranderende en tevens uitdagende werkomgeving. Spreekt het laboratorium jou aan? Wil je graag een ondersteunende functie in het lab vervullen? Wij zijn ter versterking van ons diagnostisch team op zoek naar een Laboratory Assistant in ons Plant Health team.

Als Laboratory Assistant zal je met verschillende serologische testen samples verwerken en analyseren. Deze samples bestaan uit een groot scala aan verschillende gewassen welke getest worden op verschillende pathogenen welke van tevoren secuur zijn geselecteerd. Je gaat je voornamelijk bezighouden met het uitvoeren van Luminex en ELISA-toetsen en de verdere algemene lab werkzaamheden. Je zal tot specialist worden ingewerkt op deze facetten van het laboratorium.

Naast deze uitvoerende werkzaamheden is het ook jouw taak om de geproduceerde data om te zetten naar daadwerkelijke resultaten waar onze aanvragers wereldwijd mee aan de slag kunnen gaan. Omdat er gewerkt wordt met een groot scala aan verschillende gewassen is het van belang dat er met een analytisch oog gekeken wordt naar de data. Nauwkeurigheid en administratieve vaardigheden zijn dus vereist.

Taken
 • Sample ontvangst en voorbereiding.
 • Algemene lab taken.
 • Uitvoeren van serologische testen (Luminex en ELISA).
 • Beoordelen en interpreteren van data.
 • Data verwerken tot bruikbare informatie.
 • Werken aan de hand van onze kwaliteitsstandaarden.
 • Goede communicatie binnen het team en met de leidinggevende.
 • Opmerken van verbeteringen van processen en protocollen.
Functie eisen
 • Afgeronde HLO-opleiding of vergelijkbaar.
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Werkervaring met serologische technieken is een pré.
 • Goede administratieve en communicatieve vaardigheden zijn vereist.
 • Werkervaring met LIMS en automatisering is een pré.
Functie aanbod
Het bedrijf heeft enorme wereldwijde ambities. Innovatie, technologie en kwaliteit staan hoog op de agenda. Dit zorgt voor een uitdagende werkomgeving waarin jij mee kan ontwikkelen in jouw vakgebied. Het bedrijf biedt haar medewerkers volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Er heerst een informele en zeer toegankelijke werksfeer waarbij samenwerking hoog in het vaandel staat. Wij bieden een marktconform salaris en goede pensioenregeling.  
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
Cursus
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
29-03-2022