Laboratory Assistant (Veredeling)

Laboratory Assistant (Veredeling)

Vacaturenummer
7648
Plaatsnaam
De Lier
Functie
Teelt
Functienaam
Laboratory Assistant (Veredeling)
Functie inhoud
Voor een veredelaar en vermeerderaar met een locatie in De Lier zijn wij op zoek naar een Laboratory Assistant.

Bedrijf
Het bedrijf is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor bloemen en planten. Naast een groot marketing- en salesnetwerk heeft het bedrijf een divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes van het bedrijf is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

De Functie
Wij groeien en bloeien! Dit resulteert in een snel veranderende en tevens uitdagende werkomgeving. We hebben drie groeiende laboratoria gepositioneerd in ons Breeding Technology Centre (BTC). Als Laboratory Assistant werk je met diverse laboratoriumtechnologieën aan een breed scala aan siergewassen, in een competitieve en dynamische omgeving. Je maakt actief deel uit van een jong en dynamisch team; goede communicatieve vaardigheden en een teamplayer mentaliteit zijn om die reden belangrijk.

Wij zoeken iemand, bij voorkeur met minimaal twee jaar werkervaring, waarbij je verantwoordelijk bent voor de dagelijkse praktische uitvoering van diverse testen en technieken. Je wordt getraind in 2 verschillende laboratoria, zoals weefselkweekactiviteiten van celbiologie en verschillende soorten tests op het diagnostisch laboratorium zoals ELISA, Luminex, PCR (conventioneel en realtime) en Selectieve Plating-assays.

Vanwege de uitdaging in 2 verschillende laboratoria wordt er gezocht naar flexibiliteit, nauwkeurigheid, een goede planning en administratieve vaardigheden. Naast de uitvoerende werkzaamheden in het lab is er de mogelijkheid om kwaliteitssystemen zoals de implementatie van veiligheidsaspecten (RI&E, chemicaliënbeleid etc.) en in de kassen van fytopathologie te ondersteunen en de dagelijkse bedrijfsvoering verder te ondersteunen. Dit maakt jouw rol leuk, divers en uitdagend!

Het rapporteren verloopt via de Team Lead Health Diagnostics, die het overzicht houdt van de werkzaamheden op de verschillende afdelingen.

 • Efficiënte en tijdige uitvoering van werkzaamheden binnen de volgende afdelingen:
 • Celbiologie: Mediavoorbereiding, vermeerdering en onderhoud van stamplanten
 • Deelnemen aan projecten zoals Embryo Rescue en meristeemcultuur.
 • Diagnostiek: Monsterontvangst, uitvoeren van diagnostische testen van A tot Z, gegevens verwerken en interpreteren.
 • Algemeen: Ondersteunen van kwaliteits- en veiligheidssystemen.
 • Fytopathologie: Ondersteuning bij kasactiviteiten waar nodig.
 • Ondersteunen van de Technologie Applicatie teams met planning, organisatie, communicatie en administratie. 
Functie eisen
 • Afgeronde (MLO of HBO) opleiding in laboratorium, Life Sciences of vergelijkbaar.
 • Twee jaar aantoonbare ervaring met een aantal van de hierboven beschreven technieken is een pré.
 • Uitstekende interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden.
 • Ervaring met het opstellen van veiligheidsprocedures (ESH) is een pre.
 • Ervaring met QMS-systemen is een pre.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Fulltime beschikbaar: 38 uur.
Functie aanbod
Wij hebben enorme wereldwijde ambities. Innovatie, technologie en kwaliteit staan hoog op de agenda. Dit zorgt voor een uitdagende werkomgeving waarin jij mee kan ontwikkelen in jouw vakgebied. Wij bieden onze medewerkers volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Er heerst een informele en zeer toegankelijke werksfeer waarbij samenwerking hoog in het vaandel staat. Wij bieden een marktconform salaris en goede pensioenregeling.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
15-11-2021