Kwantitatieve geneticus (chrysanten)

Kwantitatieve geneticus (chrysanten)

Vacaturenummer
7535
Plaatsnaam
Hensbroek
Functie
Teelt
Functienaam
Kwantitatieve geneticus (chrysanten)
Functie inhoud
Voor een vermeerderaar en veredelaar van chrysanten in Hensbroek zijn wij op zoek naar een Kwantitatieve geneticus (38 uur per week).

Herken jij innovatieve eigenschappen die van groot belang zijn voor nieuwe chrysantenrassen? Wil jij je expertise in genetica vertalen naar commerciële successen? En heb jij de kwaliteiten om de juiste informatie uit alle data te halen?

 • Het bedrijf:
Nederland is wereldwijd gezien de grootste speler in de sierteelt. Die positie hebben we te danken aan bedrijven die continu innoveren. Wij zijn er één van. We behoren internationaal gezien tot de grootste veredelaars en vermeerderaars van de chrysant. Continu vernieuwen we het assortiment met aantrekkelijke rassen. Zo houden we de focus van de consument op de chrysant vast. Dat doen we niet alleen in eigen land, maar mondiaal via distributeurs en eigen verkoopkantoren in Colombia en Zuid-Afrika. Onze productielocaties in Hensbroek en Tanzania voorzien klanten in grote delen van de wereld van chrysantenstekken.

Met een team van 170 eigen medewerkers op de locatie Hensbroek werken we er elke dag aan om de volgende stap te zetten. Als groeiend familiebedrijf, opererend in een dynamische wereld, zoeken we talent om ons verder te brengen. Mensen met kwaliteiten en capaciteiten die de potenties van de internationale sierteelt zien. Ben jij zo iemand, als kwantitatieve geneticus in ons R&D team?

 • De functie:
Wij hebben een naam hoog te houden in de veredeling. We lopen voorop met rassen die niet zelden baanbrekend zijn. Daarom steken we veel tijd en energie in research en development. We gebruiken de modernste onderzoekmethoden in huis en ook in ons laboratorium in Wageningen, zoals DNA-merker-technologie om al vroegtijdig veelbelovende eigenschappen in rassen te kunnen detecteren. Met jouw achtergrond in statistiek en genetica draag je bij aan het ontwerpen van algoritmen en pijplijnen die voorspellend veredelen mogelijk maken. Je past deze en andere technologieën toe om tools te creëren en moleculaire merkers te leveren voor marker-ondersteunende verdeling in chrysant. Nauw samenwerkend met je collega’s van veredeling en onderzoek, leg je de basis voor noviteiten om onze naam wereldwijd te versterken. Je werk valt onder de verantwoordelijkheid van de manager moleculaire biologie.

Deze taken kunnen wij aan jou overlaten:
 • Je ontwerpt, verbetert en onderhoudt algoritmen en pijplijnen op het gebied van datavisualisatie, kwantitatieve genetica, genomische voorspelling en merkergestuurde veredeling.
 • Je verzamelt, beheert en integreert genomische en fenotypische datasets.
 • Je brengt kwantitatief genetische en statistische expertise naar het R&D team.
 • Na een gedegen inwerkperiode word je verantwoordelijk voor het coördineren en uitvoeren van projecten op de afdeling.
 • Je staat continu in contact met internationale onderzoeksgroepen.
Functie eisen
 • Je hebt een opleiding afgerond op universitair niveau in een relevant vakgebied (bijvoorbeeld plantenveredeling, plantenwetenschappen, genetica of bio-informatica).
 • Je hebt een bewezen staat van dienst in experimenteel ontwerp en in de analyse van onderzoeksgegevens, kwantitatieve genetica (linkage mapping, GWAS, EBV, genomische voorspelling) en genomische datasets.
 • Je beschikt over programmeer- en visualisatievaardigheden in R en je beheerst minimaal ook één of andere relevante programmeertalen (zoals Python of C++).
 • Je bent vaardig in statistiek. Affiniteit met plantenbiologie en plantenveredeling is een pré.
 • Je communiceert uitstekend in het Nederlands en Engels (spreken en schrijven) of je bent bereid om de Nederlandse taal te leren.
 • Je bent creatief, nauwkeurig, besluitvaardig en analytisch ingesteld.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je woont in Noordwest-Nederland of je vindt het geen probleem te verhuizen.
 • Je hebt er geen moeite mee om 38 uur per week te werken vanuit standplaats Hensbroek
Functie aanbod
Reken bij ons op een functie met veel zelfstandigheid. Je initiatief wordt hier écht gewaardeerd. De sfeer op het bedrijf stimuleert je om alles uit jezelf te halen wat erin zit en verder te komen. En wat salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden betreft: wij weten wat specialisten waard zijn.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
32-40 uur
Opleidingsniveau
WO / Master
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
20-09-2021