Junior Sales Specialist (phalaenopsis)

Junior Sales Specialist (phalaenopsis)

Vacaturenummer
7318
Plaatsnaam
Wateringen
Functie
Commercieel
Functienaam
Junior Sales Specialist (phalaenopsis)
Functie inhoud
Voor een ambitieus en professioneel bedrijf uit het Westland dat zich richt op het topsegment van de potphalaenopsis zijn wij op zoek naar een junior sales specialist.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is een vooruitstrevend en innovatief familiebedrijf in Wateringen. Voor ons is het telen van Phalaenopsis het mooiste wat er is. In onze twee kwekerijen in Wateringen kweken wij jaarlijks zo’n 8 miljoen planten op een totale oppervlakte van 17,5 hectare. Deze planten vinden uiteindelijk hun weg naar tuincentra en bloemisten in heel Europa. Sinds januari 2021 leveren wij onze planten uit in ons nieuwe merk Mimesis. Een inspirerend merk dat we met verkoop en marketing steeds verder in de markt zetten. We werken hier met een enthousiast en gezellig team van zo’n 250 collega’s. Met elkaar streven we elke dag naar topkwaliteit planten. Altijd op duurzame wijze, want respect voor de mens en zijn omgeving vinden wij heel belangrijk. Mede hierdoor zijn wij in 2018 verkozen tot International Grower of the Year.

Functie
Als Junior Sales Specialist bij ons kom je te werken bij een innovatief en ambitieus glastuinbouwbedrijf. Met het gezellige en gedreven sales team draag jij bij aan de verkoop van zo’n 8 miljoen phalaenopsis planten per jaar. Als jij de eerste stappen wilt zetten in de commerciële wereld en (net als wij) wilt groeien en ontwikkelen, maak dan kennis met ons.

Als Junior Sales Specialist ben je de schakel tussen onze planten én klanten. Dit doe je samen met een team van zes enthousiaste collega’s, die naast hard werken ook houden van een gezellig praatje (en drankje op de vrijmibo) . In deze afwisselende functie heb je klantcontact, breng je de verkoopmogelijkheden van onze planten in kaart en zorg je er voor dat administratief alles tot in de puntjes geregeld is.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:
 • Je hebt dagelijks telefonisch contact met klanten, dit zijn voornamelijk sierteelt exporteurs die ervoor zorgen dat onze planten in (bijna) heel Europa terecht komen. Jij beantwoord vragen, denkt mee, verkoopt en neemt orders aan.
 • Jij bent niet vies van administratief werk want je zorgt er voor dat de verkooporders goed verwerkt worden. Daarnaast ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het beheer van het digitale aanbod.
 • Wekelijks inventariseer je hoeveel planten er op de planning staan en welke klanten je daaraan kunt koppelen. Jij weet op het juiste moment het goede aanbod te sturen naar de klanten.
 • We vinden het super als je (kritisch) meedenkt over onze verkoopactiviteiten, wij staan altijd open voor ideeën en verbetering.
 • Het deelnemen aan beurzen en het ontvangen van klanten op ons bedrijf voor een rondleiding zijn geen dagelijkse kost maar behoren ook tot jouw werkzaamheden.
Functie eisen
Wij vragen een echte aanvulling op ons sales team omdat jij een sociale en energieke persoonlijkheid hebt. Jij vindt het geen probleem om de telefoon op te pakken en om klanten te woord te staan. Je bent klantgericht omdat je meedenkt met de klant en altijd op zoekt bent naar mogelijkheden en oplossingen. We gaan ervan uit dat je goed met een computer overweg kunt en de programma’s die wij gebruiken snel onder de knie hebt. Ervaring vinden wij minder belangrijk dan motivatie!

Verder vragen wij:
 • Een afgeronde HBO opleiding zoals bedrijfskunde (bijvoorbeeld richting agri business), commerciële economie of een andere economische/business studie.
 • Iemand die, net zoals wij, het beste uit zichzelf wil halen;
 • Als je werkdag niet loopt zoals gepland kun jij snel schakelen en prioriteiten stellen, sterker nog, dit vind jij juist zo leuk aan je werk;
 • Jij houdt van een werkomgeving die altijd in ontwikkeling is en deinst niet terug voor verandering;
 • Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal, spreek je ook een aardig woordje Engels, omdat je ook wel eens Engelse contacten hebt;
 • Affiniteit met de tuinbouwsector is een pre.
Functie aanbod
 • Een passend salaris conform de cao Glastuinbouw, dit is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring;
 • Opleiding- en doorgroeimogelijkheden op basis van jouw ambitie;
 • 25,5 vakantiedagen per jaar op basis van een fulltime dienstverband;
 • Een duurzame en innovatieve werkomgeving in de glastuinbouw bij een grote speler op de markt;
 • Een uitdagende baan omdat we volop in ontwikkeling zijn, geen jaar is bij ons hetzelfde;
 • Een gezellige werksfeer bij een ambitieus en professioneel bedrijf met leuke bedrijfsfeestjes, activiteiten en een vrijdagmiddagborrel;
 • En natuurlijk korting op de planten en potten in onze Orchid Store.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
06-07-2021