Vacature Junior Energieadviseur (tomaten)
Junior Energieadviseur (tomaten)

Junior Energieadviseur (tomaten)

Vacaturenummer
7843
Plaatsnaam
's-Gravenzande
Functie
Staf
Functienaam
Junior Energieadviseur (tomaten)
Functie inhoud
Voor een tomatenkwekerij in 's-Gravenzande zoeken wij een Junior Energieadviseur.

Het bedrijf:
Wij zijn een innoverende specialist in tomaten met als passie om elk type consument dagelijks, op meerdere momenten te laten genieten van de gezonde en smaakvolle producten. Binnen onze organisatie werken 29 toonaangevende producenten van topkwaliteit tomaten samen. Telers die samen kennis en innovaties ontwikkelen en deze onderling delen. Bijvoorbeeld op het gebied van teelt, gewasbescherming en energie. De aangesloten telers telen tomaten op in totaal 420 hectare. Met ons hoofdkantoor in het Westland, leveren we tomaten in heel Europa. De gemiddelde leeftijd van onze totaal 106 medewerkers is 39 jaar, verhouding man/vrouw 75%/25%.

De functie:
Als Junior Energieadviseur bij Samax ben je verantwoordelijk voor het energiemanagement bij klanten. Samax neemt alle energiezaken uit handen van klanten: van contracten sluiten met energieleveranciers tot de aansturing van installaties en heeft daar de nodige specialisten voor in huis. Aan jou de taak om op dagelijkse basis de benodigde hoeveelheid gas, elektriciteit en warmte te (ver)kopen voor/aan klanten. Hierbij houd je rekening met de behoeften en plannen van de klant. Ook de weersvoorspelling speelt een belangrijke rol bij hun energieverbruik; bij zonnig en windstil weer is dit immers anders dan op een regenachtige dag. Ten slotte is de energiemarkt (economisch gezien) volop in beweging. Aangezien zowel het weer als de prijzen op de energiemarkt dagelijks wisselen, bepaal je je (ver)koopstrategie per dag.

Je begint de dag altijd met de handel van morgen (zo goed mogelijk) voorbereiden door aan klanten te vragen wat hun plannen zijn. Tussendoor stuur je het energiemanagement van vandaag bij, bijvoorbeeld als het weer anders is dan voorspeld of als de klant aangeeft toch meer stroom nodig te hebben. Daarom heb je de hele dag door contact met klanten, zodat je optimaal kunt inspelen op veranderende omstandigheden. De rest van de dag ben je bezig met langetermijnzaken, zoals begrotingen, rapportages en analyses opstellen. Ook controleer je facturen en ben je het aanspreekpunt voor klanten bij vragen of problemen.

Je werkt met vier energieadviseurs van verschillende senioriteitsniveaus voor ruim dertig klanten. Aan het begin van de dag verdelen jullie klanten in groepen op basis van de verwachtingen, bijvoorbeeld sierteelt, tomatenteelt en fruitteelt.

Soms heb je weekenddienst; dit wordt gerouleerd. 's Ochtends ontferm je je over de handel en de rest van de dag ben je bereikbaar voor klanten. De week erna krijg je altijd een vrije dag ter compensatie.
Functie eisen
 • HBO werk- en denkniveau
 • Overweg kunnen met datawarehouses, Microsoft 365 en Power BI
 • Analytisch sterk
 • Resultaatgericht en snel op marktontwikkelingen kunnen inspelen
 • Affiniteit met tuinbouw en energie
 • Bij voorkeur woonachtig in Westland
Functie aanbod
 • Vanaf €2.350 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Diverse ontwikkelingstrajecten
 • Soms werk in het weekend (daarna vrije compensatiedag)
 • Telefoon + laptop
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
20-12-2021