(Junior) Data analist

(Junior) Data analist

(Junior) Data analist (paprika's)

Vacaturenummer
7207
Plaatsnaam
Steenbergen
Functie
Staf
Functienaam
(Junior) Data analist (paprika's)
Functie inhoud
Voor een paprikateler in Steenbergen zoeken wij een (junior) Data analist (32-40 uur). Heb jij affiniteit met data analyses? Wil je graag werken voor een groeiend familiebedrijf, waar jij met je analytische vaardigheden impact gaat maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het bedrijf
Als 1 van de grootste en moderne paprikatelers in Nederland werken wij in een uitdagende branche met passie voor ons vak, waar geen dag hetzelfde is. Bij ons houden wij ons bezig met het telen en verpakken van paprika’s in alle kleuren. Wij doen dit op meerdere locaties in Nederland, met een gezamenlijk oppervlakte van ruim 110 hectare. Wij zijn continu gericht op de ontwikkelingen in de tuinbouwsector op het gebied van teelt, automatisering, duurzaamheid, milieu en energie. Daardoor bouwen we volop aan onze toekomst en investeren we in ons personeel om met ons mee te groeien.

De functie
In ons bedrijf hebben we veel data uit interne en externe bronnen. Jij gaat deze data centraal verzamelen en analyseren. Voor de analyses maken wij o.a. gebruik van het softwarepakket Microsoft Power BI en daarnaast wordt ook Excel (Power Query’s) ingezet voor het opzetten en uitsturen van wekelijkse rapportages. Het betreft een functie waarbij je verantwoordelijk bent voor:
  • Omzetten van data in relevante informatie, nieuwe inzichten, voorspellingen en aanbevelingen voor de organisatie
  • Wekelijks opstellen en uitsturen van diverse operationele (KPI) rapportages
  • Onderhouden en optimaliseren van de bedrijfsdata wat zich vertaalt in heldere overzichten op basis van informatieverzoeken
  • Ontwikkelen en visualiseren van nieuwe dashboards
  • Het aanmoedigen van de organisatie om data gedreven te presteren

Je bent onderdeel van een team op de financiële afdeling. Voor onze Power BI dashboards (data warehouse in Azure) werk je ook samen met onze externe, gespecialiseerde partner. Je helpt tevens de diverse locaties om het maximale uit de beschikbare data te halen en je adviseert op directieniveau over verbeteringen in de datastructuur en analysetools binnen de organisatie.
Functie eisen
  • Je bent bij voorkeur HBO/universitair opgeleid richting (technische) bedrijfskunde, econometrie, IT, Data Science of soortgelijk.
  • Je werkt graag met Microsoft Excel en zoekt de uitdaging om Microsoft Power BI in te zetten en eigen te maken. Ervaring met (SQL) databases en data modellering is een pré. Verder ben je analytisch onderlegd en voldoende kundig om middels data afwijkingen en verbeteringen aan te tonen.
  • Je hebt cijfermatig inzicht, bent accuraat, hebt een proactieve instelling en kunt goed zelfstandig werken. Je hebt er geen probleem mee om in een organisatie te werken die constant in beweging is.
Functie aanbod
Wij zijn een grote speler in de paprika markt. Maar we zijn klein genoeg voor directe lijnen en persoonlijke contacten waardoor je direct echt impact maakt met je werk. Met al onze locaties en processen komt er dagelijks veel data binnen. Middels steeds verdergaande automatiseringsprocessen kunnen we deze data steeds beter inzetten wat leidt tot groei en optimalisering van ons bedrijf. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Je krijgt dan ook de kans en tijd om te leren. We investeren daarvoor graag in jou en vragen je actief mee te denken over hoe we als bedrijf kunnen groeien op het gebied van data. Wij bieden uiteraard een passend salaris. Hoofdlocatie Steenbergen (NB), mogelijkheid om 1-2 dagen per week op onze andere locaties of van huis uit te werken.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
32-40 uur
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
25-05-2021