(Junior) Breeder (uitgangsmateriaal)

Vacaturenummer
6818
Plaatsnaam
Hendrik-Ido-Ambacht
Functie
Teelt
Functienaam
(Junior) Breeder (uitgangsmateriaal)
Functie inhoud
Voor een kwekerij gericht op de opkweek van warme groenteplanten en grote verscheidenheid aan sierteeltproducten in Dinteloord zijn wij op zoek naar een Senior Analist Diagnostiek.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is een toonaangevend familiebedrijf in de internationale sierteelt. Onze visie is om de meest betrouwbare, innovatieve en duurzame veredelaar en vermeerderaar te zijn. Wij hebben productie- en veredelingslocaties in Nederland, Duitsland, Portugal, Kenia en Ethiopië. Met ruim 2.000 medewerkers leveren we jaarlijks een assortiment van 4.000 plantvariëteiten aan 8.000 professionele kwekers in 50 landen. Voor ons is verantwoord ondernemen even natuurlijk als het bieden van de beste kwaliteit met de hoogste leverbetrouwbaarheid.

Wat doe je als (Junior) Breeder?
Als (Junior) Breeder maak je onderdeel uit van de afdeling Breeding en ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse veredelingswerk en ontwikkel je in een team nieuwe rassen van een siergewas.

Je werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van het dagelijkse veredelingswerk, zoals het organiseren van kruisingen, selectie, vermeerdering en beproeven van selecties.
Je controleert de groei van de planten en de kwaliteit van je proeven en overlegt met de afdeling Breeding Support over de nodige teelt- en gewasbeschermingsmaatregelen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en organiseren van veredelingsproeven en het uitvoeren van de daaropvolgende beoordelingen van selecties op o.a. groeikracht, bloei, raszuiverheid, aanwezigheid van ziekten en andere relevante eigenschappen. Ook ben je verantwoordelijk voor de operationele begeleiding van ingehuurde uitzendkrachten en het plannen van de arbeid samen met de supervisor.

Voor het kruisen en beproeven werk je samen met de afdeling Breeding Support.
Later in het proces werk je ook samen met de afdelingen Supply Chain, Nucleus Stock en het Laboratorium. Als (Junior) Breeder bezoek je regelmatig de interne- en externe proefvelden. Je werkzaamheden vinden afwisselend in de kas of op kantoor plaats (gemiddelde verhouding ongeveer 50:50).
Functie eisen
Wat vragen wij van jou als (Junior) Breeder?
 • Afgeronde agrarische opleiding op hbo-niveau of door ervaring verkregen gelijkwaardig niveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in de veredeling;
 • Je beschikt over sterke organisatorische vaardigheden en kunt heel goed plannen;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, kennis van de Duitse taal is een pre;
 • Je gaat nauwkeurig te werk, bent een echte teamplayer maar ook uitstekend in staat om zelfstandig te werken;
 • Je bent pro-actief en resultaatgericht en streeft naar verbetering en procesoptimalisatie;
 • Hands-on en flexibele instelling rond werktijden en werklocatie in drukke perioden is essentieel;
 • Bereidheid tot dienstreizen in binnen- en buitenland.
Functie aanbod
Wat kun je van ons verwachten?
 • Een afwisselende functie binnen een dynamische, internationale en groeiende organisatie waarbinnen de lijnen kort zijn en de sfeer prettig en no-nonsense;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met collectieve regelingen (bijvoorbeeld pensioen, ziektekostenverzekering, mogelijkheid om met korting te sporten);
 • Volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling;
 • Een actieve personeelsvereniging (denk aan uitjes zoals karten, bowlen, skiën/snowboarden of culinaire workshop, uiteraard vinden er momenteel alleen online activiteiten plaats).
Gewenste ervaring
Minimaal 5 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
14-01-2021