IT Engineer (Veredeling)

IT Engineer (Veredeling)

Vacaturenummer
7619
Plaatsnaam
De Lier
Functie
Staf
Functienaam
IT Engineer (Veredeling)
Functie inhoud
Voor een veredelaar en vermeerderaar met een locatie in De Lier zijn wij op zoek naar een IT Engineer.

Bedrijf
Het bedrijf is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor bloemen en planten. Naast een groot marketing- en salesnetwerk heeft het bedrijf een divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes van het bedrijf is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

De functie
Wij groeien en bloeien! Dit resulteert in een snel veranderende en tevens uitdagende werkomgeving.

Onze IS-afdeling is verantwoordelijk voor alle IT-systemen binnen ons bedrijf: Beheer, implementatie en gebruik. Een belangrijke afdeling binnen onze groeiende en internationale organisatie. Als IT Engineer heb je het primaire doel om het netwerk, de servers en andere infrastructuurelementen op het gewenste prestatieniveau te houden. De basis IT-omgevingen van onze productielocaties en kantoorlocaties worden op verschillende locaties over de hele wereld gebruikt. Deze omgevingen maken gedeeltelijk gebruik van RDS-technologie, alsmede traditionele server- en fat-client omgevingen.

Je werkt aan het ontwerp en het onderhoud van deze omgevingen en bereidt wijzigingen voor en voert deze uit op de infrastructuur zoals het selecteren, configureren en installeren van netwerk-, server- en desktopcomponenten. Ook in deze omgevingen los je incidenten en structurele problemen op om zo een hoge beschikbaarheid, performance, continuïteit en efficiëntie van de basis IT-omgeving te realiseren.

Je maakt deel uit van een centraal IT-team bestaande uit IT Engineers die de helpdesk, desk side support en 2e-lijns support uitvoeren in Nederland en Duitsland. Je werkt ook nauw samen met on-site engineers. Reizen naar de verschillende locaties om ter plaatse ondersteuning te bieden, maakt deel uit van de rol.

 • Onderhouden van de infrastructuur, servers, netwerk & virtuele omgeving.
 • Beheren en oplossen van incidenten, problemen, standaard- en niet-standaard verzoeken.
 • Bijhouden van relevante documentatie (IP-plan, netwerkschema's, werkinstructies, IT-standaarden).
 • Bestellen van nieuwe hardware & software en voorraadbeheer.
 • Uitvoeren van projecten van het IT-werkplan.
 • Voorbereiden en uitvoeren van RFC's voor de infrastructuur.
 • Uitvoeren van beveiligingsbeheer in lijn met het beveiligingsbeleid.
 • Stand-by-services uitvoeren.
Functie eisen
 • Afgeronde relevante HBO opleiding of hoger met minimaal 3 jaar relevante ervaring.
 • Gecertificeerd IT Professional, bekend met Microsoft Server-infrastructuur & portfolio, Virtualisatietechnieken (VMWare), LAN-technieken, WAN-technieken, WiFi-technieken, VoIP-platforms, IP-infrastructuur, Desktopapparatuur.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden: naar collega's, leveranciers en consultants.
 • Teamwerk: inspanningen leveren om een gemeenschappelijk doel te bereiken of om een taak op de meest effectieve en efficiënte manier te voltooien.
 • Servicegericht: excellente dienstverlening aan collega's.
 • Probleemoplosser: vindt een oplossing voor problemen met betrekking tot de IT-werkomgeving. Verzamel oplossingen en creëer SOP's om anderen te informeren.
 • Systematisch: een systematische aanpak zorgt voor overzicht en controle van de verzoeken, incidenten en werkdruk.
 • Pro-activiteit: het voorkomen van incidenten vraagt om een proactieve aanpak.
 • Engelssprekend: het internationale karakter van het bedrijf vereist Engelse spreek- en schrijfvaardigheid.
Functie aanbod
Wij hebben enorme wereldwijde ambities. Innovatie, technologie en kwaliteit staan hoog op de agenda. Dit zorgt voor een uitdagende werkomgeving waarin jij mee kan ontwikkelen in jouw vakgebied. Wij bieden onze medewerkers volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Er heerst een informele en zeer toegankelijke werksfeer waarbij samenwerking hoog in het vaandel staat.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
08-11-2021