IT Applicatie Specialist R&D (Veredeling)

IT Applicatie Specialist R&D (Veredeling)

Vacaturenummer
7623
Plaatsnaam
De Lier
Functie
Staf
Functienaam
IT Applicatie Specialist R&D (Veredeling)
Functie inhoud
Voor een veredelaar en vermeerderaar met een locatie in De Lier zijn wij op zoek naar een IT Applicatie Specialist R&D.

Bedrijf
Het bedrijf is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor bloemen en planten. Naast een groot marketing- en salesnetwerk heeft het bedrijf een divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes van het bedrijf is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

De functie
Wij groeien en bloeien! Dit resulteert in een snel veranderende en tevens uitdagende werkomgeving. Als IT Applicatie Specialist ben je verantwoordelijk voor het optimaal functioneren en doorontwikkelen van de applicaties ten behoeve van Research & Development (R&D) activiteiten. Dit omvat Breeding activiteiten (eBrida, AIP), Laboratorium (LIMS, iVention), en Research (in-house ontwikkelde software tooling en beheer).

Heb je van nature een organiserend vermogen en de drive om systemen functioneel en op datakwaliteit naar een hoger niveau te brengen? Ben jij de entrepreneur die dusdanig sterke IT applicaties levert dat de R&D Divisie een maximaal rendement uit hún business kunnen halen? Je bent hét aanspreekpunt voor het kernsysteem van onze breeding en research activiteiten. Ontwikkeling op productkenmerken, stock management en flower trials zijn essentieel voor het succes van ons bedrijf. Als IT Applicatie Specialist R&D ben je verantwoordelijk voor het optimaal functioneren en door ontwikkelen van de applicaties. Hierin doe je veel zelf, maar ook coördinatie richting leveranciers en waar nodig de aansturing van een klein projectteam.

Je bent onderdeel van het IT team ten behoeve van R&D activiteiten, welke gezamenlijk het aanspreekpunt vormt voor alle IT zaken binnen R&D. Het IT team (circa 20 personen) bevindt zich voornamelijk in De Lier, in Duitsland en binnen de VS. Je rapporteert aan de Group IT Manager Informatiemanagement en werkt nauw samen met de IT Business Analist R&D. Jouw R&D stakeholders zitten voornamelijk in Nederland, maar ook in Duitsland, US en andere R&D locaties wereldwijd.

 • Je borgt de optimale werking, met name de functionele- en datakwaliteit, van de IT systemen. Voert aanpassingen door incl. reguliere upgrades, draagt zorg voor het uitrollen van software, evalueert aanpassingen en onderneemt actie waar nodig.
 • Je faciliteert key-user overleggen en ondersteunt de gebruikersorganisatie bij de invoering van een nieuwe of aangepaste oplossingen.
 • Je stemt af met de software leveranciers over wijzigingen en onderhoud, licenties en contracten.
 • Je ontvangt, prioriteert en verwerkt incidenten, verzoeken en gebruikersvragen m.b.t genoemde applicaties.
 • Je bewaakt het IT-landschap, de architectuur en interfaces tussen de diverse applicaties en onze backend systemen om ervoor te zorgen dat de gegevensverzameling en dataflow correct blijft
Functie eisen
 • Afgeronde relevante MBO/HBO opleiding, in de richting van IT.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Affiniteit en ervaring met breeding, laboratorium of genetisch onderzoek gerelateerde processen is een pré.
 • Organiserend vermogen en ondernemerschap. Zowel in uitvoering als in het verbinden en afstemmen met stakeholders.
 • Sterk probleemoplossend vermogen, analytisch , pragmatisch, stressbestendig en hands-on.
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, in woord en geschrift.
 • Je hebt een innovatieve instelling: je bent enthousiast om nieuwe applicaties en technieken te leren kennen en hierin toon je nieuwsgierigheid en leergierigheid.
Functie aanbod
Wij hebben enorme wereldwijde ambities. Innovatie, technologie en kwaliteit staan hoog op de agenda. Dit zorgt voor een uitdagende werkomgeving waarin jij mee kan ontwikkelen in jouw vakgebied. Wij bieden onze medewerkers volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Er heerst een informele en zeer toegankelijke werksfeer waarbij samenwerking hoog in het vaandel staat.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
08-11-2021