Vacature International Accountmanager (chrysanten)

International Accountmanager

International Accountmanager (chrysanten)

Vacaturenummer
6485
Plaatsnaam
Hensbroek
Functie
Commercieel
Functienaam
International Accountmanager (chrysanten)
Functie inhoud
Voor een vermeerderaar en veredelaar van chrysanten in Hensbroek zijn wij op zoek naar een International Accountmanager.

Dit wordt jouw uitdaging
Dit bedrijf wil internationaal groeien door naast bestaande exportmarkten ook nieuwe markten te ontwikkelen. Als International accountmanager bewerk je de bestaande exportmarkten in Zuid Europa en ontwikkel je als pionier de nieuwe markten van zowel binnen als buiten Europa. Je bent verantwoordelijk voor de opzet en de implementatie van verkoopstrategieën die aansluiten op de commerciële doelstellingen vanuit het strategisch plan. Je bezoekt regelmatig bestaande en nieuwe klanten in het buitenland en speelt actief in op markt- en klantontwikkelingen. Je adviseert de klanten op teelttechnisch gebied en ondersteunt bij de teeltplanning. Je werkt nauw samen met andere afdelingen, in het bijzonder met verkoop Nederland en internationale selecties. Je legt verantwoording af aan de international sales manager.

Ben jij op zoek naar een zelfstandige functie met een internationaal karakter? Zie jij commerciële kansen en vind je het een uitdaging om nieuwe markten aan te boren? En vind jij het boeiend om je teeltdeskundigheid in te zetten voor een optimale klantrelatie?
Nederland is wereldwijd gezien de grootste speler in de sierteelt. Die positie hebben we te danken aan bedrijven die continu innoveren. Dit bedrijf is er een van. We behoren internationaal gezien tot de grootste veredelaars en vermeerderaars van de chrysant. Continu vernieuwen we het assortiment met aantrekkelijke rassen. Zo houden we de focus van de consument op de chrysant vast. Dat doen we niet alleen in eigen land, maar mondiaal via distributeurs en eigen verkoopkantoren in Colombia en Zuid-Afrika. Onze productielocaties in Hensbroek en Tanzania voorzien klanten in grote delen van de wereld van chrysantenstekken. Met een team van 170 eigen medewerkers op de locatie Hensbroek werken we er elke dag aan om de volgende stap te zetten. Als groeiend familiebedrijf, opererend in een dynamische wereld, zoeken we talent om ons verder te brengen. Mensen met kwaliteiten en capaciteiten die de potenties van de internationale sierteelt zien. Ben jij zo iemand, als International accountmanager binnen ons concern?

Deze taken kunnen wij aan jou overlaten
 • Je volgt actief trends en ontwikkelingen in de markt en brengt klantbehoeften en wensen in kaart;
 • Je onderhoudt contacten in productie- en afzetketen en ondersteunt bij de vermarketing;
 • Je geeft klanten teelttechnisch advies en ondersteuning bij assortimentsbepaling en planning;
 • Je fungeert als accountmanager óók met name inzake productie- en debiteuren aangelegenheden.
Functie eisen
 • Je beschikt over een afgeronde Hbo of Wo opleiding in een commerciële richting;
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren ervaring in de internationale tuinbouw en je hebt kennis van teelttechniek;
 • Je bent gericht op resultaat en samenwerking;
 • Je beschikt over een pioniers- en hands-on mentaliteit;
 • Je bent een natuurlijke netwerker, communicatief vaardig en commercieel sterk en slagvaardig;
 • Je kunt plannen en organiseren;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent bereid om regelmatig naar het buitenland te reizen;
 • Het is een fulltime functie voor 38 uur per week.
Functie aanbod
Reken bij dit bedrijf op een functie met veel zelfstandigheid. Je initiatief wordt hier écht gewaardeerd. De sfeer op het bedrijf stimuleert je om alles uit jezelf te halen wat erin zit en verder te komen. En wat salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden betreft: wij weten wat specialisten waard zijn.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
16-07-2020