Gewasverzorger B (Vermeerdering)

Gewasverzorger B (Vermeerdering)

Vacaturenummer
7572
Plaatsnaam
Wilp
Functie
Productie
Functienaam
Gewasverzorger B (Vermeerdering)
Functie inhoud
Voor een vermeerderaar van Cyclamen, Ranonkels en Primula's in Wilp zijn wij op zoek naar een Gewasverzorger B.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf maakt de mooiste Cyclamen, Ranonkels en Primula’s ter wereld. Het bedrijf is met ruim 250 medewerkers in Nederland en Tanzania uitgegroeid tot een prominente speler. Klanten in zo’n 35 landen worden dagelijks voorzien van zaden en kwekers mogen rekenen op een solide teelt- en marketingondersteuning. Sterke genetica, kennisdeling en constante innovatie zijn de fundamenten van het succes. Deze organisatiedoelen vragen naast samenwerking een grote mate van betrokkenheid en bereidheid tot (persoonlijke) ontwikkeling. Je werkt samen met je collega’s in een innovatieve en inspirerende organisatie die toonaangevend is in de Nederlandse tuinbouw met volop ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De functie
Als gewasverzorger B vorm je samen met 1 collega de afdeling Gewasverzorging. Je houdt de planten gezond en doet waarnemingen in het groeiproces van al onze gewassen. Je rapporteert aan de teamleider gewasbescherming.

Jij richt je volledig op de verzorging van al onze gewassen. Dankzij jou kan de zaadproductie voor veredeling en verkoop doorgaan. Je werkt zoveel mogelijk met biologische bestrijdingsmiddelen. In voorkomende gevallen gebruik je chemische middelen (spuitwerk). Jij bent onder meer bezig met:
  • inventariseren en opsporen van mogelijke ziekten en/of plagen in de gewassen (scouten).
  • grondmonsters nemen.
  • afwijkingen in klimaatomstandigheden en groeiprocessen signaleren.
  • watergift en bemesting aan de hand van aanwijzingen en recepten.
  • kassen en de werkplekken schoon en opgeruimd houden.
  • reinigen van de waterinstallaties en meetapparatuur.
Functie eisen
Een geconcentreerde werker, een collega met een oplettende werkhouding en ondernemend. Zo ben jij het best te omschrijven. Je ziet werk liggen, werkt goed samen met collega's en bent ook graag zelfstandig bezig.
Verder verwachten wij dat je:
  • een afgeronde tuinbouwopleiding op mbo-niveau 3 hebt.
  • beschikt over basiskennis plantfysiologie en gewasbescherming.
  • enige administratieve vaardigheden hebt om de registraties en signaleringen goed te kunnen doen.

Jij bent je bewust van het gevaar van het werken met chemische middelen. Je houdt je daarom strikt aan de voorgeschreven (Arbo)regels tijdens het hanteren van deze middelen. Heb je een spuitlicentie? Dat zou erg fijn zijn.
Functie aanbod
Conform cao Glastuinbouw is deze functie ingeschaald in Loonschaal D. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract, maar we bieden uitzicht op een vaste aanstelling.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
32-40 uur
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
08-10-2021