Financieel Manager (Sierteelt)

Financieel Manager (Sierteelt)

Vacaturenummer
8601
Plaatsnaam
Valkenburg
Functie
Management functies
Functienaam
Financieel Manager (Sierteelt)
Functie inhoud
Voor een bedrijf dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt in Valkenburg zijn wij op zoek naar een Financieel Manager, een teamspeler met ambitie.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is een innovatief bedrijf met meer dan 150 jaar historie, dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt. Dit doen we door het continu verbeteren van de genetica, door synergie te creëren in veredelings- en vermeerderingstechnologie en door intensieve samenwerking in het vermarkten met partners in de keten. Samen ontwikkelen we nieuwe soorten en variëteiten en verbeteren we bestaande rassen binnen onze hoofdproducten. Dat zijn de snijgewassen Alstroemeria, Bouvardia, Chrysant, Freesia en Statice, het bolgewas Lelie en de potproducten Aster, Celosia, Chrysant, Colorita®, Multiflora en Bellevardia. We leveren dit uitgangsmateriaal aan onze klanten, de professionele teler wereldwijd.

Functie
De Financieel Manager die wij zoeken is niet alleen eindverantwoordelijk voor de gehele administratie van het bedrijf en haar dochtermaatschappijen in het binnen- en buitenland, maar weet ook het hechte en gedreven financiële team te managen. Daarnaast verwachten we dat je, naast bovenstaande uitdagingen, in staat bent om waardevolle analyses uit te voeren, (proces) verbeteringen te signaleren en door te voeren. Ten slotte neem je vanuit jouw functie plaats in het Management Team.

Ben je al enthousiast geworden? We zullen nog iets dieper in gaan op jouw verantwoordelijkheden:

 • Eindverantwoordelijk voor de gehele financiële administratie, inclusief rapportages, begrotingen en jaarrekeningen.
 • Managen van de financiële afdeling (Nederland, Australië, Nieuw-Zeeland).
 • Optimaliseren en bewaken van de administratieve organisatie en interne controle.
 • Coördineren van de planning en control cyclus waaronder budget en prognoses plus het voorbereiden van de business reviews.
 • Verrichten van financiële- en bedrijfseconomische analyses en boordelen van trends.
 • Bewaking en beheersing van de risico’s van de aan- en verkoopposities.
 • Verzorgen van de structuur en afstemming met dochterbedrijven op het gebied van transferpricing.
Functie eisen
 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur in de richting van bedrijfseconomie. Je hebt minimaal HBO werk en denk niveau.
 • Een afgeronde AA opleiding is een pré.
 • Je hebt rond de 10 jaar werkervaring opgedaan in het bedrijfsleven en hebt leidinggevende ervaring.
 • Je bent inhoudelijk sterk en een stevige gesprekspartner.
 • Je hebt sterke affiniteit met automatiseren van processen.
 • Kennis en ervaring met Navision is een pré.
Functie aanbod
Een uitdagende en afwisselende baan bij een internationaal bedrijf met prachtige producten en gedreven collega’s. Het bedrijf heeft goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgend uit de cao Glastuinbouw. Denk aan collectieve zorgverzekering, bedrijfsfysiotherapie, personeelsuitjes en fietsplan. Daarnaast staan we bekend om de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling door bijvoorbeeld het volgen van cursussen of opleidingen en stimuleren we eigen inbreng en initiatief. Onze bedrijfscultuur is no-nonsense, open en direct.
Gewenste ervaring
Minimaal 5 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
03-06-2022