Customer Service Medewerker Tropische Planten (veredeling)

Customer Service Medewerker Tropische Planten (veredeling)

Vacaturenummer
7150
Plaatsnaam
De Lier
Functie
Commercieel
Functienaam
Customer Service Medewerker Tropische Planten (veredeling)
Functie inhoud
Voor een Veredelaar en kweker in De Lier zoeken wij een Customer Service Medewerker Tropische Planten.

Bedrijfsprofiel
Dit bedrijf is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor bloemen en planten. De jaaromzet bedraagt ongeveer 350 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.300 medewerkers. Naast een groot marketing- en salesnetwerk heeft men een divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Functie
Dit bedrijf groeit en bloeit! Dit resulteert in een snel veranderende en tevens uitdagende werkomgeving. Als Customer Service Medewerker ben je de spil tussen de klanten, de afdeling Supply Chain (planning) en de afdeling Sales. Jouw doel: elke dag tevreden klanten! Je krijgt een klantenbestand toegewezen van onze tropische planten. Voor deze klanten ben jij het aanspreekpunt, regel je alles omtrent de orders en handel je deze correct en efficiënt af. Na verloop van tijd zullen verschillende key accounts tot jouw portfolio behoren. Je kent de behoeften van jouw klanten en kan daar op voorhand al op inspelen.

Dagelijks komen orders binnen via klanten, agenten en distributeurs. Je bekijkt de productvoorraad en indien de order geleverd kan worden, handel je de order af tot en met de facturatie. Dit gebeurt allemaal in een ordersysteem. Indien een product niet voorradig is, schakel je direct om een alternatief aan de klant te bieden. Dit doe je in overleg met de afdelingen Supply Chain en Sales. De functie is vergelijkbaar met een commerciële binnendienst functie.

 • Het beheren van de relaties van de aan jou toegewezen klanten (contact zowel telefonisch als per e-mail);
 • Coördineren van het gehele orderverwerkingstraject: het opstellen van offertes, controleren van de plantbeschikbaarheid, orders invoeren, orders bevestigen, monitoren van de verzending, facturatie verzorgen en de communicatie daar omheen;
 • Regelen van de export orders door het aanvragen van de juiste documenten voor de juiste landen, het aanvragen van de benodigde keuringen, overleg met afdeling Logistiek over het transport en tot slot het versturen van de benodigde documenten naar de klant;
 • Afstemmen van extern transport met de klant en de klant informeren over het moment van levering;
 • Actief meebouwen aan een groeiende organisatie en de professionalisering van de afdeling Customer Service.
Functie eisen
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante HBO opleiding;
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Meer talen zijn een plus;
 • Je bent communicatief zeer vaardig, zowel in contact met klanten als met collega’s;
 • Je ziet problemen niet als moeilijkheden maar als uitdagingen om op te lossen;
 • Je werkt secuur en accuraat, zowel met export- en keuringsdocumenten als met het maken van facturen;
 • Je kunt zelfstandig werken en neemt de verantwoordelijkheid voor jouw klanten;
 • Je bent klant-, service- en oplossingsgericht en kunt snel schakelen;
 • Daarnaast ben je een teamspeler die wil bijdragen aan de professionalisering van de afdeling.
Functie aanbod
Dit bedrijf heeft enorme wereldwijde ambities. Innovatie, technologie en kwaliteit staan hoog op de agenda. Dit zorgt voor een uitdagende werkomgeving waarin jij mee kan ontwikkelen in jouw vakgebied. Dit bedrijf biedt haar medewerkers volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Er heerst een informele en zeer toegankelijke werksfeer waarbij samenwerking hoog in het vaandel staat.
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
21-04-2021