Commercieel Medewerker binnendienst (veredeling)

Vacaturenummer
5702
Plaatsnaam
Bleiswijk
Functie
Commerciële functies
Functienaam
Commercieel Medewerker binnendienst (veredeling)
Functie inhoud
Voor een veredelingsbedrijf van orchideeën en anthuriums in Bleiswijk zijn wij op zoek naar een Commercieel Medewerker binnendienst.

Bedrijfsprofiel
Dit bedrijf is de expert in veredeling en vermeerdering van orchideeën en anthurium. Het familiebedrijf is in 80 jaar tijd uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider. Door een jarenlange focus op innovatieve en duurzame productontwikkeling is een ongelimiteerde variatie in kleurrijke rassen ontstaan.

Functieomschrijving
In deze functie ondersteun je onze accountmanagers, inventariseer je klantwensen en -behoeften en zet je deze om naar verkoopprognoses en offertes. Ook ben je verantwoordelijk voor het up-to-date houden van het CRM-systeem en bewaak je het orderproces. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor het aftersales traject. In deze functie ben je tevens de 1e vervanger van de medewerker exportdocumenten en logistiek. Dit betekent dat je mede verantwoordelijk bent voor de afhandeling van exportzendingen en het opmaken van exportdocumenten. Ook het afhandelen van transportschades en importzendingen behoort tot je taken.

Als Commercieel Medewerker Binnendienst onderhoud je contacten met (potentiële) klanten in Noord-Amerika en Brazilië. Samen met ervaren accountmanagers informeer en adviseer je hen over al onze producten en diensten. Je bent service gericht en als geen ander in staat om kansen om te zetten in duurzame resultaten. Intern onderhoud je veel contact met collega’s van de afdeling verkoopplanning en werk je nauw samen met directe collega’s van de verkoop- en productieafdeling(en).
Functie eisen
Wij zoeken een enthousiaste collega met een klantgerichte en commerciële instelling. Je bent vindingrijk, overtuigend en werkt gestructureerd. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en gaat graag zelfstandig te werk.

De ideale kandidaat past niet alleen binnen dit profiel, maar beschikt ook over de volgende kennis en vaardigheden:

  • Een afgeronde commerciële HBO of HAS opleiding;
  • Een ondernemende en flexibele instelling;
  • Goede kennis van Microsoft Office en kennis/affiniteit met ERP en CRM systemen;
  • Goede kennis van de Engelse taal, kennis van de Duitse taal is een pré.

Het is een ideale startfunctie voor iemand met enige stage en/of werkervaring en kennis van, dan wel affiniteit met de agrarische sector.
Functie aanbod
Wij bieden een zelfstandige functie in een dynamische internationale markt, waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Je komt terecht in een collegiaal team met (technische) vakkennis en je krijgt coaching on-the-job om je vaardigheden continue te optimaliseren. Uiteraard bieden wij een passend arbeidsvoorwaardenpakket.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Talenkennis
Engels / Duits
Heftruckdiploma
Nee
Spuitlicentie 1
Nee
Computervaardigheden
Goed
Ervaring klimaatcomputer
Geen ervaring
Plaatsingsdatum
16-05-2019