Celbioloog

Celbioloog 

Celbioloog (opkweek)

Vacaturenummer
7202
Plaatsnaam
Maasdijk
Functie
Teelt
Functienaam
Celbioloog (opkweek)
Functie inhoud
Voor een kwekerij in Maasdijk die gespecialiseerd is in het opkweken en uitleveren van jonge groenteplanten zijn wij op zoek naar celbioloog.

Bedrijf
De Breeding afdeling van het bedrijf is dé broedplaats van tal van onze gewassen. Hier worden nieuwe rassen ontwikkeld die uiteindelijk wereldwijd in de schappen staan. Met behulp van diverse veredelingstechnieken ontwikkelen we deze nieuwe rassen om in te spelen op de wensen van onze klanten. De Breeding afdeling breidt flink uit. Mede door de bouw van een nieuwe Breeding locatie met daarbij een (Onderzoeks-)Laboratorium, zijn we op zoek naar een ervaren celbioloog.

In het spiksplinternieuwe lab ben je de spil die contact houdt met alle afdelingen die gebruik maken van het lab. Mede door jouw onderzoek kunnen de veredelaars hun werk naar een hoger plan tillen. Daarvoor heb je de beschikking over de nieuwste apparatuur.

Functie
In deze veelzijdige functie geef je leiding aan een klein team. Jij bent dagelijks bezig met het in optimale conditie houden van alle gewassen die in het lab staan en met het ontwikkelen van veredelings-ondersteunde technieken. Denk hierbij aan: embryo-rescue, ploïdie veranderingen, DH inductie en het ontwikkelen en optimaliseren van weefselkweekprotocollen. Daarnaast breng je middels een track-and-trace systeem alles goed in beeld, zodat het traceerbaar en kopieerbaar is. Dat er volgens strikte hygiëne protocollen gewerkt wordt is vanzelfsprekend.
Functie eisen
  • Je hebt minimaal een HBO werk- en/of denkniveau
  • Jij hebt ruime ervaring met weefselkweek en weefselkweek gerelateerde technieken
  • Je bent innovatief zodat de wensen van de veredelaars omgezet kunnen worden in werkbare protocollen
  • Je bent en blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen
  • Je hebt leidinggevende en communicatieve capaciteiten en bent een teamplayer
  • Je bent in staat om administratieve processen goed en inzichtelijk in te richten.
Functie aanbod
Een uitdagende functie met veel ruimte voor initiatief en doorgroeimogelijkheden bij een dynamisch en professioneel familiebedrijf. Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden horen hier uiteraard ook bij. Zo kun je gebruik maken van opleidingsfaciliteiten en hebben we een actieve personeelsvereniging.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
18-05-2021