Bedrijfsleider/teeltmanager (potplanten)

Bedrijfsleider/teeltmanager (potplanten)

Vacaturenummer
6799
Plaatsnaam
Bergschenhoek
Functie
Teelt
Functienaam
Bedrijfsleider/teeltmanager (potplanten)
Functie inhoud
Voor een modern glastuinbouwbedrijf in Bergschenhoek die zich wil gaan specialiseren in potplanten zijn wij zoek naar een bedrijfsleider/teeltmanager.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is een modern glastuinbouwbedrijf van ca. 22.000 m2. Er worden zowel paprika’s als potplanten in een gecombineerd teeltsysteem geteeld. Het is een vooruitstrevend bedrijf in ontwikkeling waarbij de jonge ondernemer de gedreven man is. De visie van ondernemer is om in de aankomende 3 jaren het bedrijf geheel om te schakelen van Paprika naar Potplanten. Er worden nu al exclusieve Calathea soorten geteeld, deze zullen in de toekomst de basis vormen van een bijzonder assortiment planten.

Functie
Ter uitbreiding van het team en bouwen aan de toekomst zijn wij op zoek naar bedrijfsleider/teeltmanager. In deze functie ben je eindverantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie en in samenwerking met de eigenaar de teelt. Het wordt deels jouw verantwoordelijkheid om de omschakeling, welke al gestart is, tot een volwaardig potplantenbedrijf te doen. Dit zal een termijn van drie jaar in beslag nemen. In en na deze periode ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie met een team van 6-7 mensen.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden:
 • Dagelijkse aansturing van het team in de potplanten.
 • Dagelijkse verkoop (samen met de eigenaar), administratie en transport volledig beheren.
 • Bewaken van kwaliteit, verpakking en service van de af te leveren producten
 • Het verzorgen van de teelt, het klimaat en het watermanagement. Dit in samenwerking met de kweker en voorlichter.
 • Optimaliseren van bedrijfsprocessen voor goede kwaliteit/kostprijs verhouding.
 • Maken en bewaken van bemestings- en gewasbeschermingsplan inclusief scouten en uitzetten biologische bestrijding.
Functie eisen
Omdat je eindverantwoordelijk bent voor de af te leveren planten, is een groot verantwoordelijkheidsgevoel een must. Tevens heb je ambitie en ben je een bouwer om met dit bedrijf de doelen te halen. Als ervaren of aankomend organisator, teeltman/-vrouw begrijp je dat de activiteiten verder gaan dan tussen 9-5, flexibiliteit is dus nodig. Evenals de bereidheid om afwisselend in het weekend een ronde te maken door het bedrijf en storingsdiensten te lopen. Liefde voor het vak is dus essentieel, want dan voelt dit niet als werken, maar als ‘zorgen voor’. Verder ben je kostenbewust, kwaliteitsgericht en kun je goed overzicht houden en plannen, want met een groot assortiment is het redelijk complex en arbeidsintensief. Daarnaast heb je leidinggevende capaciteiten die eraan bijdragen dat jullie als team de beste resultaten boeken.

 • Meerdere jaren ervaring in de glasteelt, bij voorkeur in de potplanten.
 • Ervaring als leidinggevende en eindverantwoordelijke.
 • Bekend met klimaatregeling.
 • Bekend met arbeidsregistratie.
 • Spuitlicentie / gewasbescherming / herkennen ziekten & plagen / biologische systemen.
 • Een afgeronde mbo-opleiding in een groene richting is een pre.
 • Enige technische affiniteit is zeer welkom.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, enige kennis van Engels is een pre.
 • Woonachtig in de regio of bereid te verhuizen.
Functie aanbod
Uitdaging! Dat staat voorop. Maar je staat er niet alleen voor, je wordt ondersteund door de eigenaar en teeltvoorlichter. Kortom, een fantastische kans om hier met elkaar iets moois van te maken! Een passend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden die horen bij de functie en jouw ervaringsniveau.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
30-12-2020