Bedrijfsleider Kas (Planten)

Bedrijfsleider Kas (Planten)

Vacaturenummer
8672
Plaatsnaam
Meterik
Functie
Productie leidinggevend
Functienaam
Bedrijfsleider Kas (Planten)
Functie inhoud
Voor Plantenkwekerij de Kemp zijn wij op zoek naar een Bedrijfsleider Kas.

Bedrijfsprofiel
Plantenkwekerij De Kemp is een familiebedrijf met bijna 60 jaar ervaring in de vermeerdering en opkweek van gangbare en biologische aardbeiplanten, aspergeplanten, vruchtboomonderstammen en rode bessenplanten. De Kemp levert kwalitatief hoogwaardig plantmateriaal aan professionele telers in heel Europa.

Functie
In deze functie zorg je voor de beste teeltomstandigheden, een strakke organisatie van ons productieproces en een scherpe kwaliteitscontrole in onze kassen. Als bedrijfsleider ben je van A tot Z verantwoordelijk voor de productie van gezonde, vitale, uniforme en productieve aardbeiplanten.

Je stuurt een team van vijf vaste medewerkers en een groep seizoenmedewerkers aan. De kwaliteit van hun werk is jouw verantwoordelijkheid. Dat is voor jou geen punt: jij weet jouw collega’s zo te begeleiden en coachen dat zij met plezier het beste uit zichzelf halen. Met een goede voorbereiding en planning van de werkzaamheden zorg je dat er efficiënt gewerkt kan worden.

Je bent sparringpartner voor de Operationeel Manager, met wie je dagelijks overlegt. Wekelijks krijg je ondersteuning van externe teeltvoorlichters en haal je praktische input uit resultaten van onze eigen R&D-afdeling en de studiegroep met collega-bedrijven.
Functie eisen
  • Hbo+ werk- en denkniveau, bij voorkeur HAS;
  • Een brede kennis van teelt onder glas en bij voorkeur ervaring in de teelt van aardbeiplanten en/of aardbeien;
  • Gevoel voor klimaat en kennis van klimaatregeling en substraatteelt;
  • Medewerkers positief en oplossingsgericht coachen en aansturen;
  • Organisatietalent: je kunt goed plannen en effectief delegeren;
  • Vaardigheid met computers en MS Office en technisch inzicht;
  • Basiskennis van Nederlands en Engels en bij voorkeur van Duits en/of Pools;
  • Flexibiliteit en de bereidheid om in het weekend te werken en storingsdiensten te draaien;
  • In bezit van rijbewijs B en geldige spuitlicentie 1.
Functie aanbod
Een fulltime baan met veel verantwoordelijkheid en afwisseling. Het ene moment steek je samen met je team de handen uit de mouwen in de kas, het andere moment houdt je je bezig met de actuele ontwikkeling van het gewas in de kas. Het klimaat, de bemesting, het watergeven, de biologie en gewasbescherming: jij zorgt ervoor dat deze parameters altijd optimaal zijn. Daarnaast bieden we jou de mogelijkheid je verder te ontwikkelen op het gebied van teelt en organisatie door middel van opleidingen en trainingen.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
01-07-2022