Vacatures
Assistent Teeltmanager Tomaat

Assistent Teeltmanager Tomaat

Vacaturenummer
9013
Plaatsnaam
De Lier
Functie
Teelt
Functienaam
Assistent Teeltmanager Tomaat
Functie inhoud
Voor Prominent in De Lier zijn we op zoek naar een Assistent Teeltmanager Tomaat.

Bedrijfsprofiel
Prominent is een innoverende specialist in tomaten met als passie om elk type consument dagelijks, op meerdere momenten te laten genieten van de gezonde en smaakvolle producten. Binnen Prominent werken 29 toonaangevende producenten van topkwaliteit tomaten samen. Telers die samen kennis en innovaties ontwikkelen en deze onderling delen. Bijvoorbeeld op het gebied van teelt, gewasbescherming en energie. De aangesloten telers telen tomaten op in totaal 420 hectare. Prominent is het tomatenmerk van Growers United; de leden van telersvereniging Prominent zijn ook lid van Growers United. De focus van Growers United ligt op verkoop & marketing, kwaliteit, innovatie en het faciliteren van de leden op tal van gebieden als verpakken, voedselveiligheid en verduurzaming.

De functie
Als Assistent Teeltmanager Tomaat bij Prominent Tomatoes ben je de rechterhand van de Teeltmanager Tomaat. Hiermee doe je de nodige allround ervaring op zorg je samen met je collega’s dat de tomatenplant groeit tot een product dat aan alle kwaliteitseisen voldoet. Je zorgt dagelijks voor een tijdige en juiste uitvoering van teeltverzorging en teeltwerkzaamheden en je houdt de teeltregistratie bij. Je bestudeert het klimaat in de kas om afwijkingen te signaleren en je optimaliseert het teeltproces en het biologisch evenwicht in de kas. Je voert (kleine) proefjes en metingen uit, registreert afwijkingen en geeft dit door aan de Teeltmanager.

Het is belangrijk dat je begrijpt wat de plant nodig heeft, en daar ook naar handelt. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de groei, waaronder het klimaat, bemesting, voeding en energie. Hier komt ook een stukje gewasbescherming bij kijken: je beschermt de teelt tegen schadelijke gevolgen van groeiverstoorders.

Als Assistent Teeltmanager Tomaat doe je veel kennis en ervaring op en zijn je werkzaamheden afwisselend. Aangezien je nauw samenwerkt met de Teeltmanager kun je in korte tijd veel leren. Starters zijn welkom.
Functie eisen
  • Mbo werk- en denkniveau
  • Kennis van het gewas, ziekten en plagen
  • Initatiefrijk, resultaatgericht en zelfstandig
  • In bezit van spuitlicentie of bereid deze te halen
  • Groene vingers
Functie aanbod
  • € 2.500,- (sterk afhankelijk van ervaring, kennis en kunde)
  • 38-urige werkweek
  • 25 vakantiedagen
  • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden
  • Een gedreven team
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
18-11-2022