Assistent Farmmanager Moshi -Tanzania

Assistent Farmmanager Moshi -Tanzania

Vacaturenummer
7494
Plaatsnaam
Tanzania (Buitenland)
Functie
Teelt
Functienaam
Assistent Farmmanager Moshi -Tanzania
Functie inhoud
Voor een vermeerderaar en veredelaar van chrysanten met diverse locaties (waaronder Hensbroek/Nederland en Moshi/Tanzania), zijn wij op zoek naar een Assistent Farmmanager.

Zoek jij een uitdagende baan in het buitenland met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor ontplooiing? Heb jij een stevige persoonlijkheid en een groot doorzettingsvermogen? En vind jij het een uitdaging om de nieuwste technieken en ontwikkelingen van gewasbescherming toe te passen?
Nederland is wereldwijd gezien de grootste speler in de sierteelt. Die positie hebben we te danken aan bedrijven die continu innoveren. Wij zijn er één van. We behoren internationaal gezien tot de grootste veredelaars en vermeerderaars van de chrysant. Continu vernieuwen we het assortiment met aantrekkelijke rassen. Zo houden we de focus van de consument op de chrysant vast. Dat doen we niet alleen in eigen land, maar mondiaal via distributeurs en eigen verkoopkantoren in Colombia en Zuid-Afrika. Onze productielocaties in Hensbroek en Tanzania voorzien klanten in grote delen van de wereld van chrysantenstekken.

Met een team van ruim 1.000 medewerkers, waarvan 170 op de locatie in Hensbroek, werken we er elke dag aan om de volgende stap te zetten. Als groeiend familiebedrijf, opererend in een dynamische wereld, zoeken we talent om ons verder te brengen. Mensen met kwaliteiten en capaciteiten die de potenties van de internationale sierteelt zien. Ben jij zo iemand, als assistent farmmanager binnen ons concern?

 • Dit wordt jouw uitdaging
Wij beschikken in Tanzania over drie productielocaties die zijn gevestigd in Arusha en Moshi. In opdracht van onze Nederlandse vestiging worden hier de chrysantenstekken geteeld en gedistribueerd over de gehele wereld. De vestiging in Moshi is de afgelopen jaren fors gegroeid en beschikt momenteel over circa 14 hectare aan kassen en moderne faciliteiten. Op deze farm werken gemiddeld 500 medewerkers. Als assistent farm manager van de vestiging Moshi organiseer je de uitvoering van gewasbescherming op de drie farmlocaties in Tanzania en bewaak je de kwaliteit hiervan. Hierbij ontvang je ondersteuning van de lokale staf. Ook word je technisch en organisatorisch ondersteund vanuit de Nederlandse locatie. Je assisteert de farmmanager van Moshi bij de uitvoering en ontwikkeling van alle teelt technische activiteiten en logistieke werkzaamheden. Tevens ben je de vervanger bij diens afwezigheid.
In deze functie leg je verantwoording af aan de farmmanager van Moshi.

 • Deze taken kunnen wij aan jou overlaten
Je zorgt voor de uitvoering van (geïntegreerde) gewasbescherming op alle drie farms in Tanzania.
Je analyseert de resultaten van de inzet gewasbescherming en komt met verbetervoorstellen.
Je vertaalt de adviezen vanuit de Nederlandse locatie naar een uitvoeringsbeleid voor de farms.
Je hebt regelmatig functionele contacten met de farmmanagers in Tanzania en met het Nederlands management.
Je bent het aanspreekpunt voor externe contacten met betrekking tot de gewasbescherming.
Je geeft direct leiding aan het eigen team van medewerkers.
Je stuurt, coacht en ontwikkelt de medewerkers van je team op het gebied van Integrated pest management (IPM) en het scouten van het gewas.
Je ondersteunt de farmmanager bij teelt technische en logistieke werkzaamheden.
Functie eisen
 • Je beschikt over een Hbo werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een agrarische opleiding.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een ‘groene’ functie.
 • Je hebt kennis van en interesse in gewasbescherming.
 • Je kan plannen, organiseren, leidinggeven en coachen.
 • Je bent gericht op resultaat, kwaliteit en samenwerking.
 • Je beschikt over een hands-on-mentaliteit, kan nauwkeurig werken en bent zelfstandig.
 • Je bent flexibel en creatief.
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift.
 • De standplaats van deze functie is Moshi, Tanzania.
Functie aanbod
Reken bij ons op een functie met veel zelfstandigheid. Je initiatief wordt hier écht gewaardeerd. De sfeer op het bedrijf stimuleert je om alles uit jezelf te halen wat erin zit en verder te komen. En wat salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden betreft: wij weten wat specialisten waard zijn. Voor de functie van assistent farmmanager Moshi hanteren wij een marktconform salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (verzekeringen, reizen, huisvesting, auto en eventuele vergoeding schoolkosten).
Gewenste ervaring
Minimaal 5 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
01-09-2021