Allrounder met groene vingers
Allrounder met groene vingers (potplanten)

Allrounder met groene vingers (potplanten)

Vacaturenummer
6900
Plaatsnaam
Delfgauw
Functie
Teelt
Functienaam
Allrounder met groene vingers (potplanten)
Functie inhoud
Voor een Ficuskwekerij in Delfgauw zijn wij op zoek naar een allrounder met groene vingers, die samen optrekt met de ondernemer.

 • Het bedrijf
Deze ficuskwekerij is uniek in zijn soort. Onder ongeveer 1 hectare glas teelt het bedrijf een groot assortiment aan groene planten zoals Monstera, Ficus Alocasia Strelizia en Sansevieria, in alle soorten en maten. Het is een solitaire plantenkwekerij, geen plant is hetzelfde. Hier werken ze met echte eyecatchers, elke plant is uniek en vraagt zijn eigen persoonlijke verzorging. Bij deze kwekerij komt de oorsprong van het telen, de ambacht, weer terug en staat kwaliteit voorop

De planten die hier gekweekt worden komen vanuit verschillende landen en worden met fijne precisie en aandacht opgekweekt totdat ze de Hollandse kwaliteit hebben en zo sterk en puntgaaf zijn dat tegen een stootje kunnen.
Waarna ze worden uitgezocht door interieur beplanters voor kantoren of andere mooie projecten

 • De functie
De dag begint uiteraard met een bakje koffie en tegelijkertijd wordt de dag voor besproken.
Daarna de computer checken op de orders en gelijk de voorraden aanpassen op Floriday (online verkoop site) en eventueel partij foto’s aanpassen op de computer. Maar tussendoor ben je ook al weer twee keer gebeld en heb je nieuwe orders binnengekregen.

De planten vragen ook veel onderhoud, denk aan op ringen, knippen en in model maken van de plant. Planten moeten verplaats / wijder gezet worden. Om de bestellingen klaar te maken moeten de planten opgehaald worden uit de kas, dit gebeurd met een heftruck en karren. De planten worden allemaal ingehoesd en daarna voorzien van een plantenpaspoort waarna de kar wordt ingeseald en voorzien van een veilingbrief.
De bestelling is nu klaar voor verzending.

Verder is er ook mogelijkheid om te leren om bezig te zijn met het klimaat, gewasbescherming, en eventueel de bestellingen weg te brengen met de vrachtwagen naar Aalsmeer en het Westland.
Functie eisen
 • Het belangrijkste is dat de passie voor de groene kamerplanten er vanaf spat
 • Groene vingers is voor deze ambacht echt noodzakelijk
 • Aantoonbare affiniteit met planten
 • Handig met computers
 • Spuitlicentie is een pre, kan ook op termijn behaald worden
 • Vrachtwagen rijbewijs is pre
 • Handig, technisch inzicht
Functie aanbod
 • In deze functie krijg je alle ruimte om naast, maar vooral samen met, de ondernemer je werk te doen. Uiteindelijk trekken jullie veel samen op.
 • Eigen ontwikkeling staat voorop.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
19-02-2021