(Aankomend) Teeltspecialist (Tomaten)

(Aankomend) Teeltspecialist (Tomaten)

Vacaturenummer
7656
Plaatsnaam
Burgerveen
Functie
Teelt
Functienaam
(Aankomend) Teeltspecialist (Tomaten)
Functie inhoud
Voor Looye Kwekers zijn wij op zoek naar een Aankomend Teeltspecialist.

Bedrijf:
Het is onze ambitie om mensen te laten genieten van buitengewoon smaakvolle tomaten. Wij doen dit al 75 jaar als familiebedrijf en daar zijn we super trots op! Op onze teeltlocaties in Naaldwijk en Burgerveen en in samenwerking met onze contracttelers zijn we constant bezig om de lekkerste tomaten te telen. Onze 2 consumentenmerken zijn internationaal verkrijgbaar bij diverse vooraanstaande retailers, bij de groente- en fruitspecialist en op weekmarkten. We werken hier elke dag hard aan om met 600 collega’s de schappen van retailers en groenten- en fruitspecialisten te voorzien van onze smaakvolle tomaten.

De Functie
In deze functie ga je aan de slag met het creëren van de meest ideale teeltomstandigheden voor onze tomatenplanten. Er komt namelijk heel wat bij kijken om onze tomaten zo smaakvol te krijgen!

Als aankomend Teeltspecialist krijg je de ruimte om de verschillende aspecten van het complete teeltproces eigen te maken: van klimaatbeheer tot watermanagement, en van gewasbeoordelingen tot de inzet van gewasbeschermingsmiddelen. Je realiseert je dat een optimale en efficiënte inzet van energie van belang is en het is voor jou een uitdaging om hier het maximale uit te gaan halen.

Teeltspecialisten zijn vanaf dag één ondernemende mensen: of je nu al ervaring hebt of een starter bent. Dit betekent dat je graag een bijdrage levert aan het optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen en het teeltbeleid en -plan. Dit leidt tot het bedenken van oplossingen voor verbeteringen en vernieuwingen.

Ondernemend werken betekent ook samenwerken: in deze functie werk je namelijk nauw samen met de collega’s van gewasbescherming, arbeid en de technische dienst. Je wordt aangestuurd door de bedrijfsleider van de teeltlocatie.

Tot slot ben je continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Dit doe je door deel te nemen aan relevante bijeenkomsten.

Verder:
 • Ben je in staat om scherpe oogstprognoses af te geven aan de afdeling Verkoop;
 • Is het voor jou een uitdaging om op een efficiënte wijze uitvoering te geven aan het energiebeleid;
 • Bewaak jij de naleving van de regels op het gebied van hygiëne en werkzaamheden volgens het Kwaliteitshandboek;
 • Je gaat – na een goede inwerkperiode - eens per drie weken meedraaien in de storingsdiensten.
Functie eisen
Je hebt tijdens je studie of tijdens je vorige functie al affiniteit met telen opgedaan, en je wilt je graag verder ontwikkelen in deze mooie sector. Je hebt de ambitie om door te groeien tot een zelfstandig werkend Teeltspecialist.

We staan voor deze functie open voor starters, maar ook voor kandidaten die al wat verder zijn en die zich graag willen specialiseren in het telen van smaaktomaten.

Verder:
 • Heb jij een (bijna) afgeronde agrarische hbo-opleiding (HAS of teelt specifiek);
 • Steek je graag je handen uit de mouwen: stilzitten is geen optie voor jou;
 • Je hebt oog voor detail en een passie voor de tuinbouw, in het bijzonder voor de tomaat;
 • Ervaring met MS Office en kennis van dan wel interesse in glastuinbouw gerelateerde besturingssystemen (bijvoorbeeld van Priva installatie).
 • In bezit van rijbewijs B;
 • Ben je ook in het bezit van een spuitlicentie en BHV-certificaat (of bereid om deze te halen);
 • Beheers je zowel het Nederlands en Engels in woord als geschrift.
Functie aanbod
We zijn volop in beweging. We hebben veel ambitie om onze merken verder uit te bouwen, zodat iedereen van onze tomaten kan genieten! Met deze functie heb je de mogelijkheid om aan de vooravond te staan van het bouwen van een merk in vers. Je gaat dus veel impact maken!

Daarnaast:
 • Bieden wij een inwerktraject waarbij je het hele bedrijf leert kennen (dus ook je collega’s van de verpak en kantoor);
 • Werken wij met gedreven en gepassioneerde collega’s;
 • Krijg je een goede begeleiding van onze Teeltspecialisten en de Operationeel Directeur om je zo volop te kunnen ontwikkelen;
 • Kun je gebruik maken van ons ruime opleidingsbudget;
 • Bieden wij onze medewerkers regelmatig tomaten aan;
 • Krijg je alle tools om je functie goed uit te kunnen voeren waaronder een laptop en een telefoon.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
16-11-2021