opleidingen-en-cursussen

Opleidingen en
cursussen

VCA Basisveiligheid (B-VCA)

Opleider
AC opleidingen
AC opleidingen
Arie Camfferman
0174-643215
E-mailadres
Website
Kosten
€ 215,- excl. BTW
Thema
Arbo en Veiligheid
Opleidingsniveau
MBO
Duur
1 dag incl. examen
Data en locaties
28 mei 2019
Naaldwijk
25 juni 2019
Naaldwijk
Inhoud

De overheid en het bedrijfsleven spannen zich in om de veiligheid, gezondheid, milieu en welzijn tijdens het werk te organiseren en te vergroten. Steeds vaker eisen opdrachtgevers dat ook van derden. Opdrachtgevers kunnen vragen om een bedrijfscertificering (VGM beheersysteem). Zij weten dan ook dat de medewerkers van dat bedrijf tenminste in het bezit zijn van het certificaat basisveiligheid (B-VCA).

De cursus basisveiligheid VCA (B-VCA) van AC Opleidingen is bestemd voor: medewerkers die risicovol werk verrichten, uitvoerende medewerkers en/of organisatie die VCA willen certificeren en nieuwe medewerkers en/of organisaties die VCA willen certificeren.

Tijdens de cursus leert u de basisregels op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en welzijn. Het examen wordt afgenomen aan de hand van de erkenningsregeling VCA, de erkenningscriteria en het uitvoeringsbesluit die door het Centraal College van Deskundigen zijn vastgesteld.

De cursus duurt 4 avonden of 2 dagen. Daarnaast is een verkorte opleiding mogelijk: deze duurt 1 dag of 2 avonden (inclusief examen). Bij voldoende deelname kan de training ook in company worden gegeven.

 

Inhoud

Door deel te nemen aan deze cursus doet u kennis en vaardigheden op onder meer de volgende gebieden:

  • Arbeidsomstandighedenwetgeving
  • Risico's, veiligheid, ongeval en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Brand- en explosiegevaar

 

Overige

Deze cursus kan ook incompany gegeven worden.

 

Contact
Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
* Verplichte velden