opleidingen-en-cursussen

Opleidingen en
cursussen

Telen zonder daglicht

Tijdens deze cursus laten we je zelf een teelt zonder daglicht ervaren. Met elkaar wordt er gediscussieerd over toekomstscenario's en vooral business kansen vanuit verschillende invalshoeken. Met elkaar wordt de betekenis voor de toekomst van de sector en uw eigen bedrijf bepaald door deze techniek.

Resultaat
Na afloop van de cursus heb je inzicht in de teelt van planten zonder daglicht. Je leert wat licht is en hoe dit de processen van een plant beinvloed. 

Doelgroep
Iedereen die te maken heeft met de productie van planten. 

Aanpak

Op de eerste cursusdag wordt een aantal gewassen gezaaid bij een 8-tal lichtinstellingen om zo tijdens de cursus de mogelijkheden van telen zonder daglicht van dichtbij mee te maken en een eigen oordeel te vellen over de kansen voor volledig gesloten teelt.

Het theoretische gedeelte van de cursus zal de belangrijkste processen in de plant behandelen: fotosynthese; ademhaling, verdamping en de invloed van externe factoren op deze processen. Wat is licht nu eigenlijk? Hoe beïnvloedt licht de fotosynthese en andere processen in de plant? Hoe kan ik met licht de bouw van de plant beïnvloeden? Dit zijn allemaal onderdelen van de cursus. Tenslotte komt de potentiële productie en de bijbehorende kostprijs aan de orde. Belangrijke vragen zijn verder:

  • Is een hogere productie haalbaar?
  • Hoe zit het met ziekten en plagen?
  • Hoe verloopt bestuiving?
  • Wat is de kwaliteit?

 

 

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden