opleidingen-en-cursussen

Opleidingen en
cursussen

Opleiding Plantenfysiologie

Opleider
HAS Kennis Transfer
HAS Bedrijfsopleidingen
Lamiaa Fareh
088-8903637
E-mailadres
Website
Kosten
€ 2.320,00 excl. 21% btw
Thema
Teelt
Opleidingsniveau
HBO
Duur
12 dagdelen (9:00 tot 17:00)
Data en locaties
27 oktober 2020
's-Hertogenbosch
Inhoud

De cursus Plantfysiologie van de Has Kennistransfer geeft je kennis en inzichten die nodig zijn om onderbouwde keuzes te maken in het optimaliseren van het teeltproces. De trend is meer met minder. Er wordt steeds meer gevraagd van de gewassen, meer opbrengst, hogere kwaliteit tegen een lagere input. Het hebben van voldoende kennis van het functioneren van de plant en dus van plantenfysiologie is essentieel voor een optimale teeltaansturing. In deze opleiding komen de verschillende aspecten van plantenfysiologie aanbod.  

Je krijgt de theorie uitgelegd en gaat hiermee vervolgens de praktijk verklaren. Dit doe je onder andere samen met de mede cursisten in groepsdiscussies onder begeleiding van een docent. Ook practica zijn onderdeel van de opleiding. Het toetsen van de theorie aan je eigen teelt en aan die van je mede cursisten in de les zorgt er voor dat we de opleiding zo goed mogelijk laten aansluiten bij je eigen praktijk.  

De gehele opleiding bestaat uit 5 modules variërend van één dag tot drie dagdelen. Inschrijven voor één of meerdere losse cursussen behoort tot de mogelijkheden.  

  • Cursus Fotosynthese: 2 dagdelen 
  • Cursus Waterhuishouding: 2 dagdelen
  • Cursus Regulatie van groei in ontwikkeling: 2 dagdelen 
  • Cursus celdeling en erfelijke eigenschappen: 3 dagdelen 
  • Cursus Bodem en bemesting: 3 dagdelen 

 

Contact
Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden