opleidingen-en-cursussen

Opleidingen en
cursussen

MBO Glastuinbouw (Voltijds/Deeltijd)

Kom in de kas: tijdens de opleiding Glastuinbouw leer je alles over deze innovatieve wereld. Waar handwerk en automatisering samenkomen. Je wordt teeltexpert met kennis over gewassen, klimaatbeheersing en robots. 

De tuinbouw is een topsector met internationaal aanzien en een miljardenomzet. Wat de keuze voor een opleiding in deze branche ook aantrekkelijk maakt: bedrijven zitten te springen om goed opgeleide medewerkers. Met je diploma op zak ben je dus vrijwel verzekerd van een baan.

Bij glastuinbouw draait het om de groei van allerlei gewassen – van groente en fruit tot bloemen en planten – in een kas. Je leert op school én in de praktijk over de teelt van bijvoorbeeld tomaten of chrysanten en de diverse werkzaamheden binnen een glastuinbouwbedrijf. Daarbij verdient het beheersen van het klimaat in de kas veel aandacht, want dat zorgt voor de continuïteit en de kwaliteit van de gewassen. Tijdens stages en bedrijfsbezoeken leer je ook over duurzaam energieverbruik en het automatiseren van processen. De actualiteiten rondom verduurzaming en gewasbescherming kom je zeker tegen in de opleiding.

Er zijn verschillende opleidingen:

  • Medewerker Teelt op niveau 2, Deeltijd
  • Vakbekwaam Medewerker Teelt op niveau 3, Voltijd en Deeltijd
  • Vakexpert Teelt en Groene Technologie niveau 4, Voltijd en Deeltijd.

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden