opleidingen-en-cursussen

Opleidingen en
cursussen

Bedrijfsleider Tuinbouw

Opleider
HAS Kennis Transfer
HAS Bedrijfsopleidingen
Lamiaa Fareh

E-mailadres
Website
Kosten
€ 3250,- excl. BTW
Thema
Leidinggeven en Communicatie
Opleidingsniveau
HBO
Duur
8 bijeenkomsten
Data en locaties
Nog niet bekend
Inhoud

Als bedrijfsleider in de (glas)tuinbouw moet je vele competenties bezitten. Naast dat je op strategisch niveau een sparringpartner moet kunnen zijn voor de directie moet je ook de visie en de strategie van het bedrijf kunnen vertalen naar de werkvloer. Je moet veranderingen implementeren in je team, je team aansturen, motiveren en coachen om het beste uit het team te halen, je houdt je bezig met optimalisatie van interne processen et cetera. Een behoorlijke uitdaging die veel van je vraagt! In deze opleiding geven we je handvatten hoe je deze functie zo goed mogelijk kan invullen. Naast vakinhoudelijke kennis werken we ook aan jouw persoonlijke competenties. 

 

Resultaat
Na afloop van de cursus heb je inzicht in de achtergrond en opbouw van een veredelingsprogramma en ben je beter in staat om mee te denken over de opzet en uitvoering van het veredelingsprogramma.

 

Doelgroep
Voor bedrijfsleiders in de sector

 

Aanpak
De opleiding Bedrijfsleider tuinbouw bestaat uit 8 plenaire bijeenkomsten, een persoonlijkheidstest en twee coachsessies.

Je zult tijdens de opleiding aan de verbetering/optimalisatie van je eigen bedrijf gaan werken. Je werkt aan jouw eigen casus per module zodat je aan het einde van de opleiding diverse stappen hebt gemaakt in de verbetering/optimalisering van jouw bedrijfsvoering.  Uiteraard helpen wij je hiermee wanneer nodig. Je krijgt lessen van ervaren en deskundige docenten van HAS Hogeschool, die thuis zijn in de tuinbouw en van gastdocenten die per onderwerp ingaan op de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. 

De volgende 5 modules komen aan bod tijdens de opleiding:
  1. Jij, het bedrijf en de omgeving
  2. Financieel management
  3. HRM & Leiderschap 
  4. Lean & Workflow management
  5. Strategische marketing & ketenmanagement

 

 

 

Je hebt minimaal een mbo 4 diploma of vergelijkbaar of je bent werkzaam als bedrijfsleider.
Deze opleiding is ontwikkeld door HAS Hogeschool samen met de scholingsconsulenten en de werkgevers. De opleiding is een logisch vervolg op de opleiding aankomend bedrijfsleider van Lentiz | Cursus & consult.  
Contact
Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden