Opleidingen en
cursussen

Bedrijfsleider Tuinbouw

Als bedrijfsleider in de tuinbouw moet je vele competenties bezitten. Naast dat je op strategisch niveau een sparringpartner moet kunnen zijn voor de directie moet je ook de visie en de strategie van het bedrijf kunnen vertalen naar de werkvloer. Je moet veranderingen implementeren in je team, je team aansturen, motiveren en coachen om het beste uit het team te halen, je houdt je bezig met optimalisatie van interne processen et cetera. Een behoorlijke uitdaging die veel van je vraagt! In deze opleiding geven we je handvatten hoe je deze functie zo goed mogelijk kan invullen. Naast vakinhoudelijke kennis werken we ook aan jouw persoonlijke competenties. 

Resultaat
In deze opleiding geven we je handvatten hoe je de functie van bedrijfsleider zo goed mogelijk kan invullen. Daarnaast leer je hoe je op strategische punten de sparringspartner kunt zijn van de directie. Naast vakinhoudelijke kennis werken we ook aan jouw persoonlijke competenties. 

Doelgroep
Voor bedrijfsleiders in tuinbouwbedrijven.

Aanpak
De opleiding Bedrijfsleider tuinbouw bestaat uit 8 plenaire bijeenkomsten, een persoonlijkheidstest en twee coachsessies.

Je zult tijdens de opleiding aan de verbetering/optimalisatie van je eigen bedrijf gaan werken. Je werkt aan jouw eigen casus per module zodat je aan het einde van de opleiding diverse stappen hebt gemaakt in de verbetering/optimalisering van jouw bedrijfsvoering.  Uiteraard helpen wij je hiermee wanneer nodig. Je krijgt lessen van ervaren en deskundige docenten van HAS Hogeschool, die thuis zijn in de tuinbouw en van gastdocenten die per onderwerp ingaan op de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. 

De volgende 5 modules komen aan bod tijdens de opleiding:
  1. Jij, het bedrijf en de omgeving
  2. Financieel management
  3. HRM & Leiderschap 
  4. Lean & Workflow management
  5. Strategische marketing & ketenmanagement

 

 

 

 

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden