opleidingen-en-cursussen

Opleidingen en
cursussen

Basis koeltechniek

Opleider
ROVC
ROVC
Marije van der Lee
0318 - 698 748
E-mailadres
Website
Kosten
€ 1.115,- (excl. BTW)
Thema
Techniek
Opleidingsniveau
MBO
Duur
4 dagen, waarvan 1 practicum
Data en locaties
Nog niet bekend
Inhoud

Of het nu gaat om de koeling in de supermarkt, het gekoelde blikje fris bij het tankstation of de productie van zuivel, koeltechniek staat hier centraal. Maar wat is nu eigenlijk koeltechniek?

In de cursus Basiskoeltechniek van ROVC leert u de basis van ieder koelsysteem kennen, raakt u bekend met de verschillende uitvoeringsvormen van installaties en leert u inspectie en eenvoudige onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. De cursus richt zich op industriële, stationair commerciële en klein commerciële koelinstallaties.

Door deel te nemen aan deze cursus leert u de werking van de koelkringloop van koelinstallaties kennen en leert u natuurkundige begrippen in relatie tot de koudetechniek en koelkringloop. U kunt na afloop een zintuiglijke inspectie aan koelinstallaties uitvoeren, (potentiële) storingen en afwijkingen signaleren en melden, routinematige onderhoudstaken uitvoeren aan de hand van een inspectielijst en eenvoudige gebreken verhelpen.

 

De cursus bestaat uit 4 dagen, waarvan 1 practicumdag. Tijdens deze practicumdag voert u de volgende werkzaamheden uit: herkennen van componenten in diverse koelsystemen, bBekijken van de werking van diverse systemen, inspectie- en eerstelijnsonderhoudswerkzaamheden.

Inhoud

Tijdens de cursus Basiskoeltechniek komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De koelkast als basis voor de koelkringloop
  • (Natuurkundige) begrippen in een koelkring
  • De koelkringloop, warmte-energie opnemen en afvoeren
  • Hoofdcomponenten, uitvoeringen en hun functie in een eenvoudige koelkring
  • Kennismaking met milieueisen: ozon en broeikaseffect
  • Voorbeelden van toepassingen van koelsystemen in de praktijk
  • Opbouw van een koelsystemen en samenhang tussen de componenten
  • Globale werking, functie en verschillende uitvoeringsvormen van de belangrijkste hulp- en regeltechnische componenten
  • Inspectiepunten en routinematige onderhoudstaken aan een koelsysteem, de afzonderlijke componenten leren kennen en afwijkingen van normale condities signaleren

 Toelatingseisen

Deze cursus is zeer geschikt voor startende monteurs, operators en niet-technici, die geen kennis hebben op het gebied van koudetechniek. Na het volgen van deze cursus kun je eenvoudige storingen verhelpen, eerstelijnsonderhoud en een inspectie uitvoeren. Je wordt opgeleid op het niveau Check. Een technische vooropleiding is gewenst maar niet noodzakelijk. Wil je je direct verder bekwamen in de koeltechniek dan past de cursus Koeltechniek beter bij jouw doelen.

Contact
Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden