opleidingstraject

Opleidingstraject

Leerlijn techniek in de glastuinbouw

De leerlijn Techniek in de glastuinbouw aangeboden door Kasgroeit bestaat uit 2 modules: 

Basis 


Module 1 Basisoperator

Na afloop van de eerste module 'Basisoperator' kun je zelfstandig een aantal taken uitvoeren, heb je kennis gemaakt met enkele technieken en ben je je bewust van je rol op de werkvloer.

Module 2 Technisch operator

Na het afronden van de module ‘Technisch operator’ kun je de technische conditie van de machines bewaken en optimaal in stand houden. Dit doe je door het uitvoeren van inspecties en het uitvoeren van eerstelijnsonderhoud. 

Heb je de 2 modules afgerond? Dan kan je in overleg met de werkgever je specialiseren in de mechanische of elektrische richting.


Specialisaties 
 

Mechanisch:

Onderhoudstechniek

Tijdens de cursus Onderhoudstechniek van ROVC leer je de verschillende aspecten van strategisch onderhoud. 

Pneumatiek/Hydrauliek

Na het afronden van de cursus Hydrauliek en Pneumatiek kun je componenten van hydraulische en pneumatische installaties, vervangen en in gebruik nemen. Je bent in staat storingen op te sporen en te verhelpen, planmatig onderhoud uit te voeren en inspecties te doen. 

Elektrisch:

Elektrisch schakelen
Deze module is geschikt als je tijdens je werk in aanraking komt met elektrotechniek, elektrisch schakelen, schakelen met relais en draaistroommotoren, maar je hierover nog te weinig weet. 

PLC -  Industriele automatisering

Elektrotechniek, hydrauliek, PLC-techniek, elektronica en pneumatiek. Met de cursus Industriële automatisering van ROVC leer je de belangrijkste beginselen en de opbouw van deze technieken. 

DOWNLOAD