nieuws

Nieuws

Workshop ‘Leren op de werkvloer’ Luttelgeest

workshop-lleren-op-de-werkvloerr-luttelgeest
21 februari 2019

Donderdag 14 februari jl. werd de laatste workshop “Leren op de werkvloer” in Luttelgeest georganiseerd. Zowel nieuwkomers in de sector als mensen met jarenlang dienstverband deden mee aan de workshop. Kasgroeit organiseert dit soort workshops om medewerkers te boeien en te binden en ze aan de slag te laten gaan met hun eigen carrière en ontwikkeling. De glastuinbouw heeft mooie banen te bieden. Op het gebied van leidinggeven zijn vele mogelijkheden; je kunt beginnen als meewerkend voorman en doorgroeien tot bedrijfsleider.

Om medewerkers te boeien en te binden is het van het belang medewerkers te ondersteunen in hun ontwikkeling. Belangrijk onderdeel tijdens de workshop was dan ook het sturen op gedrag. Wat voor gedrag wil je als leidinggevende zien op de werkvloer? Gedrag kun je beïnvloeden door bepaalde werkvormen in te zetten. Bijvoorbeeld om een agenda te bepalen voor een overleg kun je gaan werken met het alfabet en medewerkers een onderwerp laten invullen en vervolgens keuzes maken. Zo creëer je meer betrokkenheid.

      

Een ander onderwerp van gesprek was: stuur je met name op resultaat of juist op ontwikkeling? De conclusie was dat dit bij medewerkers wisselend werkt. Sommige medewerkers hebben duidelijke instructie en controle nodig, anderen kun je beter stimuleren om acties zelf op te pakken.

Een deelnemer maakte daarbij een belangrijke opmerking: “Uiteindelijk is alles resultaatgericht. Je wilt mensen ontwikkelen om beter resultaat te bereiken”.