nieuws

Nieuws

Wie bedient straks al die robots in de glastuinbouw?

wie-bedient-straks-al-die-robots-in-de-glastuinbouw
11 juni 2015

Overal is tegenwoordig wel een nieuwe versie van. De nieuwe ondernemer, de nieuwe werknemer, de nieuwe economie. Er verandert blijkbaar veel.

Ook uw glastuinbouwbedrijf wordt 'nieuw'. Werk wordt, nog meer dan nu, overgenomen door computers en robots. Maar hoe ziet uw bedrijf er dan uit in de toekomst?

 

De ene ondernemer maakt zich daar drukker om dan de andere. Tot nu toe bloeiden bedrijven ook met korte termijnplannen. Maar kan dat nog in de nieuwe wereld? Overleven misschien alleen de bedrijven die verder in de toekomst kijken?

En als er dan veel verandert, kunnen de oudere werknemers hier nog in meebewegen? Maar waarom zou ik me druk maken over oudere werknemers? Ik las net dat ik op korte termijn meer met robots werk. Door robotisering verdwijnt handmatig werk. Hier komt hoogwaardig werk voor terug.

Oudere werknemers kunnen kennis en ervaring hebben die u niet kunt missen. Bijvoorbeeld om jongere werknemers in te werken. Als ze de competenties in huis hebben om zich verder te ontwikkelen, kunnen ze behouden blijven en ingezet worden op dit hoogwaardige werk.  

Welke competenties hebben werknemers nodig voor het werk in de toekomst op uw bedrijf? Hoe blijven oudere werknemers inzetbaar? De komende maanden geeft Kas groeit u handvaten. Volg ons op Twitter: @Kasgroeit,  Facebook: Kasgroeit of www.kasgroeit.nl.